Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Έρευνα: Όταν το "χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι αποτελεσματικό στις γυναίκες με παραπανίσια κιλά
Έρευνα: Όταν το "χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι αποτελεσματικό στις γυναίκες με παραπανίσια κιλά  thumbnail

Έρευνα: Όταν το "χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι αποτελεσματικό στις γυναίκες με παραπανίσια κιλά

Ορισμένα αντισυλληπτικά «της επόμενης μέρας» μπορεί να μην είναι και τόσο αποτελεσματικά σε γυναίκες με παραπανίσια κιλά.


Για τις γυναίκες με περισσότερα από 75 κιλά, η λεβονοργεστρέλη είναι λιγότερο αποτελεσματική και για τις γυναίκες με πάνω από 80 κιλά δεν είναι αποτελεσματική υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.


Η λεβονοργεστρέλη  είναι ένα προγεσταγόνο που χρησιμοποιείται στη γυναικολογία και έχει αντισυλληπτική δράση. Αποτελεί τη δραστική ουσία ορμονικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και για επείγουσα αντισύλληψη – δηλαδή λαμβάνονται αμέσως μετά μια επικίνδυνη επαφή με σκοπό την αποφυγή της σύλληψης.


Πρόσφατα η γαλλική φαρμακευτική εταιρία HRA Pharma εξέδωσε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το χάπι το οποίο παρασκευάζει με βάση την ουσία λεβονοργεστρέλη μπορεί να μην είναι και τόσο αποτελεσματικό σε γυναίκες με περιττά κιλά. Η αλλαγή στη σήμανση του δικού τους σκευάσματος λεβονοργεστρέλης αναμένεται εντός του 2014.


Συνεπεία αυτής της ανακοίνωσης οι αμερικανικές αρχές – ο FDA – εξετάζουν το ενδεχόμενο αναθεώρησης των οδηγιών σε σχέση με αυτή την ουσία μια και περιέχεται σε αρκετά σκευάσματα επείγουσας αντισύλληψης.


Η έρευνα των σκοτσέζων ειδικών που δημοσιεύθηκε το 2011 εξέτασε την δραστηριότητα της λεβονοργεστρέλης και κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που τη λάμβαναν είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες συγκριτικά με τις γυναίκες φυσιολογικού βάρους.


Εκτιμάται ότι το φάρμακο απορροφάται από το λιπώδη ιστό, οπότε μειώνεται η δόση του στο αίμα καθώς και η δραστικότητά του.


ΠΗΓΗ: vita.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X