Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Γιατί όταν είμαστε ερωτευμένοι μας κόβεται η όρεξη;
Γιατί όταν είμαστε ερωτευμένοι μας κόβεται η όρεξη;  thumbnail

Γιατί όταν είμαστε ερωτευμένοι μας κόβεται η όρεξη;

Τι νιώθει κάποιος όταν είναι ερωτευμένος; Πώς αποτυπώνεται ο έρωτας πάνω στο σώμα μας; Ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός, μιλά για τα σωματικά συμπτώματα του έρωτα.-Ο έρωτας μας δημιουργεί μια αίσθηση ευφορίας, όταν σκεφτόμαστε το συγκεκριμένο άτομο αλλά και γενικά.


-Νιώθουμε μια ένταση στο διάφραγμα ένα αίσθημα ζεστασιάς.


-Πολλές φορές νιώθουμε μια ρίγη, πολλές φορές μας κόβονται τα πόδια όταν βλέπουμε το συγκεκριμένο πρόσωπο.


-Τα χάνουμε. Οι κινήσεις μας δηλώνουν ότι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ο σχεδιασμός των κινήσεών μας δεν είναι καλός!


- Χάνουμε και τα λόγια μας. Η εκφορά της ομιλίας μας δεν είναι η συνηθισμένη. Δεν ξέρουμε τι να πούμε. Είναι τόσο πλήρες το σκηνικό εμένα και του συντρόφου που δεν υπάρχει τίποτε να πούμε. Ότι λέμε το λέμε από κεκτημένη ταχύτητα. Κομπιάζουμε όμως, μήπως πούμε κάτι λάθος.


-Η καρδιά μας χτυπά γρήγορα και αυξάνεται ο παλμός μερικές φορές ακόμα και όταν δεν είναι παρόν το συγκεκριμένο άτομο. Μπορεί και μια αναφορά σε αυτό,  μπορεί να μας προκαλέσει ταχυπαλμία και λαχτάρα.


- Πολλοί ερωτευμένοι νιώθουν ένα κόμπο στο στομάχι από την αγωνία. Μπορεί να είναι και ένα σφίξιμο στο διάφραγμα πάνω από την καρδιά…


-Χάνουμε ακόμα και την όρεξή μας. Είναι πολύ σύνηθες στους ανθρώπους που κάνουν μια σχέση με το άτομο που ποθούν να κάνουν γλυκιές προσφωνήσεις: «Σοκολατάκι μου» για παράδειγμα. Σαδιστικές αναφορές σε φαγητά: Θες να τον φας τον άλλο θες να τον αφομοιώσεις να γίνει κομμάτι δικό σου… Με την ερωτική συμπεριφορά ικανοποιείται η ανάγκη ακόμα και για φαγητό, τόσο πλήρεις νιώθουμε. Η ανάγκη για σεξ υπερτερεί και υπερκαλύπτει την ανάγκη για σεξ…

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X