Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Γιατί πάντα ερωτεύομαι τον λάθος άνθρωπο;
Γιατί πάντα ερωτεύομαι τον λάθος άνθρωπο;  thumbnail

Γιατί πάντα ερωτεύομαι τον λάθος άνθρωπο;

Πώς να αντιμετωπίσει μια νέα κοπέλα τη μοναξιά και την απογοήτευση μιας αποτυχημένης σχέσης του παρελθόντος; Πώς να ξεπεράσει την ενοχή της αποτυχίας και των λάθος επιλογών;


Γράφει η  Συμβουλευτική Ψυχολόγος Dr. Τζίνα Θανοπούλου, Ph.D. ,Ed. M Harvard University


Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής  Μαθησιακών Δυσκολιών του ISAInternational School of AthensΜια νέα κοπέλα που έμεινε μόνη χωρίς σύντροφο κάτι που το επιθυμεί πολύ είναι φυσικό να νιώθει πολύ μεγάλη απογοήτευση ακόμα και δυσφορία που δεν έχει κατορθώσει να κάνει μια ουσιαστική διαπροσωπική σχέση. Στη νεαρή ηλικία η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων είναι πολύ σημαντική για το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης και για την ψυχοσωματική υγεία και ισορροπία ενός νέου ανθρώπου.


Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ  ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΤΟΜΟ, ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΕΝΟΧΕΣ.  ΑΥΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝΕΩΝ ΥΓΙΩΝ  ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.


Το να βιώνει τύψεις κάποιος να αναμασά τα λάθη του παρελθόντος και να κατηγορεί τον εαυτό του, μόνο καλό δεν κάνει και δεν βοηθά το άτομο να προχωρήσει.


Μπορεί σε κάποια φάση, πιο νεαρή της ζωής του ατόμου, (γυναίκας, άνδρα) να πληγώθηκε εξαιτίας κάποιων λάθος επιλογών και να βίωσε απόρριψη. Αυτή η εμπειρία μπορεί να έχει αφήσει ψυχολογικά κατάλοιπα και να έχει αναπτυχθεί χαμηλή αυτοπεποίθηση Σαν αποτέλεσμα το άτομο, συνήθως οι κοπέλες αυτοτιμωρούν τον εαυτό τους και αναπτύσσουν αρνητικότητα που εμποδίζει την δημιουργία υγιών σχέσεων.


ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΑΝ  ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ  &  ΤΙΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝ ΤΙΣ ΘΑΨΟΥΝ  Η/& ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ .


Άμεσα λοιπόν, θα πρότεινα σε μια κοπέλα που έχει βιώσει τη μοναξιά, την απόρριψη και την απογοήτευση και νιώθει ότι υπάρχουν κατάλοιπα και σήμερα στην ψυχή της να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο- σύμβουλο ώστε να μπορέσει να κατανοήσει τη συμπεριφορά της καθώς και τα βιώματά της που έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της σημερινής πραγματικότητας. Θα συμβούλευα  κάθε νέο άνθρωπο να ενεργοποιηθεί να πιστέψει στον εαυτό του και στην αξία του, να δουλέψει τα συναισθήματα και τα βιώματά του με στήριξη και καθοδήγηση ψυχολόγου και να αποβάλλει τις αρνητικές σκέψεις και τις άχρηστες τύψεις!! Να δει τη ζωή και τις σχέσεις ψύχραιμα και αισιόδοξα! Μόνο έτσι, θα μπορέσει να δημιουργήσει μια ισορροπημένη ζωή, θα έχει μια υγιή προσωπικότητα και έτσι  μόνο θα έχει την ικανότητα να έλξει μια όμορφη ικανοποιητική μελλοντική διαπροσωπική σχέση. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X