Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Mέχρι ποια ηλικία πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών;
Mέχρι ποια ηλικία πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών; thumbnail

Mέχρι ποια ηλικία πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών;

Μια νέα μαμά μας ρωτά:


Το 2 χρονών κοριτσάκι μου ξεκίνησε πρόσφατα να βγαίνει μόνο του από την κούνια του. Τώρα όμως δεν κοιμάται πλέον μόνος του. Δεν τον παίρνει με τίποτα ο ύπνος στην κούνια. Το μεσημέρι τον παίρνει ο ύπνος στον καναπέ και τον πάω στην κούνια. Όταν καταλαβαίνει που βρίσκεται ξυπνάει και πάει πάλι να κοιμηθεί στον καναπέ. Το βράδυ δεν κοιμάται με τίποτα και αν κοιμηθεί το βράδυ ξυπνάει και έρχεται στο κρεβάτι μας. Τι να κάνω;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος, κύριος Δημήτρης Κατσαρός.Είναι μικρό ακόμα και είναι καλό που το δέχονται στο κρεβάτι οι γονείς, δεν είναι ανάγκη ακόμα να το ματαιώνουν. Αν θελήσουν να σταματήσουν κάποια στιγμή να κοιμάται το παιδί μαζί τους μπορούν με το που έρχεται να το παίρνουν και να το οδηγούν εκεί που πρέπει να κοιμηθεί. Το μέχρι ποια ηλικία ένα παιδί πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι των παιδιών του; Υπό κανονικές συνθήκες στα 4 περίπου χρόνια θα πρέπει να κοιμάται χώρια.


Οι μετακινήσεις του παιδιού οφείλονται στις ανασφάλειές του. Κάποιο άλλο παιδάκι μπορεί να συνηθίζει να κλαίει. Είναι δικαιολογημένες αυτές οι ανασφάλειες όμως στην ηλικία που βρίσκεται το παιδί. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X