Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φόρος ακόμα και στα ενοίκια που δεν εισέπραξαν
Φόρος ακόμα και στα ενοίκια που δεν εισέπραξαν  thumbnail

Φόρος ακόμα και στα ενοίκια που δεν εισέπραξαν

Φόρο εισοδήματος 11%-33% ακόμη και για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν θα πληρώνουν από το οικονομικό έτος 2015 οι ιδιοκτήτες ακινήτων.


Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος που θα τεθεί σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά προβλέπει ότι, για τα εισοδήματα του 2014 και των επομένων ετών, καταργείται το δικαίωμα που έχουν οι ιδιοκτήτες εκμισθωμένων ακινήτων να εκχωρήσουν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια και να απαλλάσσονται για αυτά από το φόρο εισοδήματος.


Ειδικότερα, με το νομοθετικό καθεστώς, το οποίο θα ισχύσει και για τα εισοδήματα του 2013 που θα φορολογηθούν το 2014, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλλουν στο Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος της εφορίας στην οποία υπάγονται μια δήλωση εκχώρησης στο Δημόσιο των μισθωμάτων που δεν εισέπραξαν από κακόπιστους ή δύστροπους ενοικιαστές ή από ενοικιαστές που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία.


Με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δηλώσουν τα μη εισπραχθέντα ενοίκια στη φορολογική τους δήλωση και γλιτώνουν από την πληρωμή φόρων επί εισοδημάτων που δεν απέκτησαν.


Πηγή: www.enikos.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X