Αρχική / Nέοι δουλειά

Nέοι δουλειά

Δεν μου αρέσει η δουλειά μου! Τι να κάνω ;


Να αφήσω τη σταθερή δουλειά μου (ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση) στο οικονομικό τμήμα μιας εταιρείας που δεν μου άρεσε ποτέ και με κάνει να νιώθω κενή, για να ακολουθήσω κάτι αβέβαιο που όμως μου γεμίζει την ψυχή;


Πολλοί νέοι σήμερα έχουν ένα τέτοιο δίλημμα, να ακολουθήσουν τη φωνή της καρδιάς τους να ασχοληθούν με ό, τι τους αρέσει ή να παραμείνουν σε μια εργασία που τους προσφέρει τα βασικά αλλά δεν τους αρέσει και εκφράζει.


ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ,  ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ  ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ  ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .


Πολλοί θα συμβούλευαν να μην αφήσει ένας νέος άνθρωπος την ασφάλεια της σίγουρης δουλειάς ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Σαν ψυχολόγος όμως έχω δει πολλούς ανθρώπους που δεν ακολουθούν αυτό που τους εκφράζει και κάνουν κάτι μόνο για οικονομικούς λόγους, να καταλήγουν να ζουν καταπιεσμένοι ψυχολογικά, δυστυχισμένοι και να αναπτύσσουν διάφορες ψυχοσωματικές ασθένειες και να καταλήγουν δυστυχισμένοι και καταθλιπτικοί.


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ  ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ  ΚΑΙ  ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ,  ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ  ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ?


Πρώτα βέβαια να εξετάσει τις λεπτομέρειες και συνθήκες της καινούργιας δουλειάς ώστε να είναι καλά προετοιμασμένος και να διερευνήσει τις προοπτικές του στον καινούργιο χώρο για το μέλλον. Να δοκιμάσει να ασχοληθεί με αυτό που τον εκφράζει αρχικά πιο περιορισμένα (part time) και μετά εντατικότερα. Ίσως στην αρχή μπορεί να μην αφήσει τη σίγουρη πρωινή δουλειά του  που μπορεί να είναι πηγή σταθερού εισοδήματος και να κάνει την άλλη ενασχόληση απογεύματα ή σαββατοκύριακα. Αργότερα όταν θα μπορέσει να αναπτύξει μια καλύτερη επαγγελματική γνώση, πείρα και εικόνα στο καινούργιο χώρο μπορεί η ενασχόληση να γίνει φουλ.


Υπάρχει και η πιθανότητα να πετύχει στη νέα δουλειά εξαιτίας ενός άλλου σημαντικού παράγοντα. Στην εποχή μας όλα τα συμβατικά επαγγέλματα είναι κορεσμένα και οι απολύσεις στα κλασσικά , σίγουρα επαγγέλματα πέφτουν βροχή, ενώ κάτι εναλλακτικό μπορεί να έχει καλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και καλύτερες προοπτικές.


ΟΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ.


Ας το τολμήσουν λοιπόν οι νέοι να ασχοληθούν με κάτι που τους αρέσει και εκφράζει ας πιστέψουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους. Ας δουλέψουν με πάθος, σκληρά και να πιστέψουν αν το κάνουν καλά με πάθος και εργατικότητα ότι θα πετύχουν.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X