Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Δεν μου αρέσει η δουλειά μου, τι πρέπει να κάνω;
Δεν μου αρέσει η δουλειά μου, τι πρέπει να κάνω;  thumbnail

Δεν μου αρέσει η δουλειά μου, τι πρέπει να κάνω;

Να αφήσω τη σταθερή δουλειά μου (ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση) στο οικονομικό τμήμα μιας εταιρείας που δεν μου άρεσε ποτέ και με κάνει να νιώθω κενή, για να ακολουθήσω κάτι αβέβαιο που όμως μου γεμίζει την ψυχή;


Γράφει η  Συμβουλευτική Ψυχολόγος Dr. Τζίνα Θανοπούλου, Ph.D. ,Ed. M Harvard University,Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής  Μαθησιακών Δυσκολιών του ISAInternational School of AthensΠολλοί νέοι σήμερα έχουν ένα τέτοιο δίλημμα, να ακολουθήσουν τη φωνή της καρδιάς τους να ασχοληθούν με ό, τι τους αρέσει ή να παραμείνουν σε μια εργασία που τους προσφέρει τα βασικά αλλά δεν τους αρέσει και εκφράζει.


ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ,  ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ  ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ  ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .


Πολλοί θα συμβούλευαν να μην αφήσει ένας νέος άνθρωπος την ασφάλεια της σίγουρης δουλειάς ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Σαν ψυχολόγος όμως έχω δει πολλούς ανθρώπους που δεν ακολουθούν αυτό που τους εκφράζει και κάνουν κάτι μόνο για οικονομικούς λόγους, να καταλήγουν να ζουν καταπιεσμένοι ψυχολογικά, δυστυχισμένοι και να αναπτύσσουν διάφορες ψυχοσωματικές ασθένειες και να καταλήγουν δυστυχισμένοι και καταθλιπτικοί.


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ  ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ  ΚΑΙ  ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ,  ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ  ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ?


Πρώτα βέβαια να εξετάσει τις λεπτομέρειες και συνθήκες της καινούργιας δουλειάς ώστε να είναι καλά προετοιμασμένος και να διερευνήσει τις προοπτικές του στον καινούργιο χώρο για το μέλλον. Να δοκιμάσει να ασχοληθεί με αυτό που τον εκφράζει αρχικά πιο περιορισμένα (part time) και μετά εντατικότερα. Ίσως στην αρχή μπορεί να μην αφήσει τη σίγουρη πρωινή δουλειά του  που μπορεί να είναι πηγή σταθερού εισοδήματος και σιγουριάς και να κάνει την άλλη ενασχόληση απογεύματα ή Σαββατοκύριακα. Αργότερα όταν θα μπορέσει να αναπτύξει μια καλύτερη επαγγελματική γνώση πείρα και εικόνα στον καινούργιο χώρο μπορεί η ενασχόληση να γίνει φουλ.


Υπάρχει και η πιθανότητα να πετύχει στη νέα δουλειά εξαιτίας ενός άλλου σημαντικού παράγοντα. Στην εποχή μας όλα τα συμβατικά επαγγέλματα είναι κορεσμένα και οι απολύσεις στα κλασσικά σίγουρα, επαγγέλματα πέφτουν βροχή ενώ κάτι εναλλακτικό μπορεί να έχει καλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και καλύτερες προοπτικές


ΟΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ. ΑΣ  ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ, ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ  !  ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ΣΚΛΗΡΑ, ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X