Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Όταν ο αυνανισμός γίνεται με αισχρόλογα στο τηλέφωνο
Όταν ο αυνανισμός γίνεται με αισχρόλογα στο τηλέφωνο thumbnail

Όταν ο αυνανισμός γίνεται με αισχρόλογα στο τηλέφωνο

Τηλεφωνική αισχρολογία ή αλλιώς αυνανισμός δια τηλεφώνου


Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει περιστατικά παρενόχλησης κυρίως σε γυναίκες δια μέσω τηλεφώνου όπου ένας άγνωστος μιλά με αισχρό ερωτικό τρόπο. Μιλάμε για μια παραφιλία την οποία οι ψυχίατροι αποκαλούν τηλεφωνική αισχρολογία. Ας μάθουμε κάποια πράγματα γι΄αυτή τη διαταραχή.


Από το σύγγραμμα του Νίκου Βαϊδάκη Καθηγητή ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,


"Η σεξουαλικότητα του ανθρώπου"


Ο όρος παραφιλία πρωτοεμφανίστηκε στο εγχειρίδιο της ψυχιατρικής το 1980. Μια πρόσφατη αλλαγή στον ορισμό της περιλαμβάνει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις. Είναι γνωστό ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι πολύ διαδεδομένες το γενικό πληθυσμό και ότι πολλοί άνθρωποι έχουν φαντασιώσεις χωρίς να δρουν τελικά βάση αυτών. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι το ότι όταν οι φαντασιώσεις δεν συνοδεύονται από συμπεριφορές στοιχειοθετούν διάγνωση ψυχικής διαταραχής ή όχι;   


Στην παραφιλία έχουμε για περίοδο τουλάχιστον 6 μηνών επαναλαμβανόμενες σεξουαλικά διεγερτικές φαντασιώσεις, σεξουαλικές παρορμήσεις ή συμπεριφορές που περιλαμβάνουν  1. Μη ανθρώπινα αντικείμενα

  2. Το βασανισμό ή την ταπείνωση κάποιου συντρόφου ή ατόμου που δεν συναινεί

  3. Οι φαντασιώσεις παρορμήσεις ή συμπεριφορές προκαλούν σημαντική δυσφορία ή μείωση της κοινωνικής, επαγγελματικής ή άλλης περιοχής της λειτουργικότητας του ατόμου.


Ας δούμε ένα παράδειγμα παραφιλίας. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΙΑ.  


Περιλαμβάνει δόλια τηλεφωνήματα σε γνωστό ή άγνωστο με χυδαίο ερωτικό. Ο καλών προτρέπει την καλούμενη να συνομιλήσει για τη σεξουαλική δραστηριότητά της και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συνήθως αυνανίζεται.


Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι οι περισσότεροι δράστες είναι άνδρες. Σε σχετικές μελέτες βρέθηκε ότι το 26% σπουδαστριών και το 11 % σπουδαστών είχαν δεχτεί τέτοιου είδους τηλεφωνήματα. Δεν είναι όμως σαφές αν τα δεδομένα αυτά απεικονίζουν την πραγματική διάσταση της διαταραχής, διότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα πόσα τηλεφωνήματα έκανε ο ίδιος ο δράστης ή ακόμα αν πληρούσε τα κριτήρια για παραφιλική συμπεριφορά. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X