Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δείτε live τη συζήτηση για τον προυπολογισμό
Δείτε live τη συζήτηση για τον προυπολογισμό  thumbnail

Δείτε live τη συζήτηση για τον προυπολογισμό

  


Συνεχίζεται η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού για το 2014 στη Βουλή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. 
Χθες, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο προϋπολογισμός βρίσκεται «στον αέρα» και επιχείρησε παράλληλα να αποδομήσει τα επιχειρήματα και των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για «ρεαλιστικές προβλέψεις» στις οποίες στηρίζονται τα στοιχεία του Προϋπολογισμού. 

Πάντως, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα οι φορολογικοί συντελεστές για νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενδεικτικά ανέφερε πως για το 2013 ο ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 23% στην Ελλάδα, έναντι 21,4% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ανώτερος συντελεστής φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα διαμορφώνεται στο 46% στην Ελλάδα, έναντι 39,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ανώτερος συντελεστής φόρου για τα νομικά πρόσωπα διαμορφώνεται στο 26%, έναντι 23,1% στην Ευρώπη. Παρατήρησε πάντως, ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο τμήμα του συνολικού προϊόντος της οικονομίας που δεν φορολογείται, που σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ εκτιμάται στο 23,6% του ΑΕΠ το 2013, έναντι μέσου Ευρωπαϊκού όρου στο 14,3%.


Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X