Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καταστράφηκε από τη φωτιά σπίτι χωρίς ρεύμα – Στο νοσοκομείο 5χρονο αγοράκι
Καταστράφηκε από τη φωτιά σπίτι χωρίς ρεύμα – Στο νοσοκομείο 5χρονο αγοράκι  thumbnail

Καταστράφηκε από τη φωτιά σπίτι χωρίς ρεύμα – Στο νοσοκομείο 5χρονο αγοράκι

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το ισόγειο διαμέρισμα τετραμελούς οικογένειας στο Κορδελιό. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:15 τα ξημερώματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε από το σπίτι μια γιαγιά και ένα μικρό παιδάκι, που παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ, για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων. Οπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 η οικογένεια ζούσε χωρίς ρεύμα τους τελευταίους 7 μήνες με αποτέλεσμα μοναδική πηγή θέρμανσής της να είναι μία ξυλόσομπα από την οποία –πιθανότατα- εκδηλώθηκε και η πυρκαγιά που κατέστρεψε τα πάντα, ενώ το σπίτι το βράδυ φωτιζόταν με την βοήθεια κεριών.Τηλεφωνική γραμμή της ΔΕΗ για ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Οπως ενημέρωσε με δελτίο Τύπου η ΔΕΗ προχωρά στην υλοποίηση μιας σειράς μέτρων τα οποία στόχο έχουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση καταναλωτών που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι πολιτικές που ασκεί και οι δυνατότητες που προσφέρει η ΔΕΗ για τους ευάλωτους καταναλωτές είναι: 

1) Καμία Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε Ευάλωτους Καταναλωτές και Ευπαθείς Κοινωνικές ομάδες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών:

• Σε περιόδους που επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες (βαρυχειμωνιά, καύσων, κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, ουδεμία εντολή διακοπής ρεύματος πραγματοποιείται για το σύνολο των πελατών της ΔΕΗ που έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

• Δεν υλοποιούνται διακοπές ρεύματος σε πελάτες που έχουν οποιαδήποτε είδους εξάρτηση από μηχανικά μέσα.

• Δεν εκδίδονται εντολές διακοπών ρεύματος λόγω χρέους σε πελάτες με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και εν γένει στους Ευάλωτους Πελάτες, όπως αυτοί καθορίζονται από την Πολιτεία, όχι μόνο κατά τους επτά (7) μήνες που προβλέπει ο νέος Κώδικας Προμήθειας (Νοέμβριος-Μάρτιος και Ιούλιος- Αύγουστος) αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων παραβατικών συμπεριφορών (ρευματοκλοπές).

Οι καταναλωτές προκειμένου να ευνοηθούν από τις παραπάνω ρυθμίσεις είναι απαραίτητο να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο μητρώο ευάλωτων καταναλωτών στο τηλέφωνο 210 9298000.

2) Έκπτωση έως και 42% για τους Ευάλωτους Καταναλωτές:

• Η ΔΕΗ ΑΕ εφαρμόζει την απόφαση της Πολιτείας για παροχή έκπτωσης έως και 42% στους ευάλωτους καταναλωτές μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότεροι από 460.000 συμπολίτες μας.

Για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι καταναλωτές πρέπει να υποβάλουν αίτηση καλώντας τον αριθμό 210 9298000 ή στην ιστοσελίδα www.dei.gr 

3) Ευνοϊκοί διακανονισμοί

• Με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων , η ΔΕΗ προσφέρει στους καταναλωτές της, ιδιαίτερα ευνοϊκά προγράμματα διακανονισμών ληξιπρόθεσμών οφειλών. 

Ενδεικτικά, για τους ευάλωτους καταναλωτές κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα ρύθμισης σε πολύμηνες, άτοκες δόσεις.

Οι καταναλωτές μπορούν να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο ΔΕΗ τηλ. 11770 (επιλογή 3), για το διακανονισμό της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους.

4) Ιδιαίτερες Περιπτώσεις 

• Για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιπτώσεων, έχουν συγκροτηθεί ειδικές επιτροπές στα κατά τόπους Καταστήματα της ΔΕΗ με σκοπό εξεύρεση λύσης και άμεσης διευθέτησης του προβλήματος. 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι καταναλωτές να υποβάλουν αίτηση στο 210 9298000 τόσο για την ένταξη τους στο Μητρώο Ευάλωτων Καταναλωτών όσο και τη χορήγηση Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, και στο 11770 (επιλογή 3) για άμεση τηλεφωνική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Απευθύνουμε έκκληση στους καταναλωτές να μας ενημερώνουν σε περίπτωση που θεωρούν ότι εμπίπτουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και χρήζουν ειδικής μέριμνας. 

Ομοίως, παρακαλούνται κοινωνικοί φορείς, σε γνώση των οποίων έχουν περιέλθει περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Διακανονισμοί από την… επόμενη εβδομάδα

Πάντως για σήμερα και αύριο η εξυπηρέτηση του κοινού στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ δεν μπορεί να γίνει λόγω, όπως ενημερώνει η επιχείρηση, αναβάθμισης του μηχανογραφικού συστήματος. 

Αντιπροσωπευτικό είναι το video από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη με τον παρουσιαστή μετά από 10λεπτη και πλέον αναμονή να καταφέρνει να επικοινωνεί τελικά με το τηλεφωνικό κέντρο του Μητρώου Ευάλωτων Καταναλωτών με την υπάλληλο να τον ενημερώνει ότι οι διακανονισμοί θα γίνονται από τη Δευτέρα. Οταν μάλιστα ο παρουσιαστής αναρωτήθηκε αν θα αναγκαστεί λόγω της… αναβάθμισης να μείνει το Σαββατοκύριακο χωρίς ρεύμα δεν πήρε ποτέ απάντηση.


ΒΙΝΤΕΟ-Η μαρτυρία της γιαγιάς για το σπίτι που κάηκε


Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γιαγιάς για το σπίτι τους που κάηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.


Όπως ανέφερε, σημαντική είναι η βοήθεια που τους έδινε η εκκλησία.


Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
 
Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο άνδρας από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης όπου το σπίτι στο οποίο έμενε χωρίς ρεύμα έγινα παρανάλωμα του πυρός με αποτέλεσμα ένας ανήλικος 5χρονος και η ηλικιωμένη γιαγιά του να οδηγηθούν στο νοσοκομείο, καθώς έβγαλε μαχαίρι εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους.


Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατάσταση αμόκ τράβηξε ένα μαχαίρι, ωστόσο οι παρευρισκόμενοι πρόλαβαν να του το αποσπάσουν προτού βλάψει τον εαυτό του ή τους γύρω του, αναφέρει ο ΑΝΤ1.


Η περίπτωση της πυρκαγιάς στο Κορδελιό, είναι άλλη μια τραγική σελίδα που έρχεται να προστεθεί τον φετινό χειμώνα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ρεύμα είχε κοπεί από την οικογένεια και προσπαθούσαν να ζεσταθούν με κεριά, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την πυρκαγιά.


 


Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X