Ρολό κοτόπουλο με μήλο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p lang="el-GR"><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">½<span lang="en-GB"> φλιτζάνι</span> μήλο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια σούπας τριμμένο τυρί <span lang="en-GB">cheddar<br />1 </span>κουταλάκι σούπας φρυγανιά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">¼<span lang="en-GB"> </span>του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">¼<span lang="en-GB"> </span>του φλιτζανιού νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι σούπας νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 <span lang="en-GB">½ </span>κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;" lang="el-GR">Ανακατεύουμε το μήλο, το τυρί και τη φρυγανιά και τα αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;"><span lang="el-GR">Μοιράζουμε το μείγμα με το μήλο στα δύο φιλέτα κοτόπουλου </span><span lang="en-GB">(</span><span lang="el-GR">έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει</span><span lang="en-GB">)</span><span lang="el-GR"> και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.<br /><br />Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.</span></span><br /><span style="font-size: medium;"><span lang="el-GR">Προσθέτουμε το κρασί, το </span><span lang="en-GB">¼ </span><span lang="el-GR">του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.</span></span><br /><br /><span style="font-size: medium;" lang="el-GR">Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.</span><br /><span style="font-size: medium;" lang="el-GR">Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;" lang="el-GR">Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.</span><br /><span style="font-size: medium;" lang="el-GR">Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα