Δανέζικο Glogg για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Δύο λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">750 ml κρασί πόρτο</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">250 ml ρούμι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">250 ml κονιάκ</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Τρία κανελόξυλα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">20 γαρύφαλα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια σταφίδες</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">50 γραμμάρια ζάχαρη</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">250 ml νερό</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ένα πορτοκάλι σε λεπτές φέτες</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε το νερό, τα κανελόξυλα και τα γαρύφαλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σουρώνουμε και βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ενώ προσθέτουμε το πόρτο, το ρούμι και το μπράντι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 -15 λεπτά χωρίς να βράσει.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Γαρνίρουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα