Γεμιστές πατάτες με τυρί και μπρόκολο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">4 μεγάλες πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια μπρόκολο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Αρχικά θα πρέπει να βράσουμε τις πατάτες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις πλένουμε και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις βάζουμε να βράσουν ολόκληρες σε αλατισμένο νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Θα χρειαστεί μισή ώρα για να βράσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αδειάζουμε την ψίχα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τις πατάτες για να μπορέσουμε να τις ξαναγεμίσουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Πολτοποιούμε την ψίχα και τη φυλάμε σε ένα μπολ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετούμε τις αδειασμένες πατάτες σε ένα ταψί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στο σημείο, αυτό ζεματάμε το μπρόκολο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περιμένουμε να βράσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ζεματιστεί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε την ψίχα της πατάτας με το αυγό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μπρόκολο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τη φετα και αλατοπίπερο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα που φτιάξαμε και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα