Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Δείτε ποιοι είναι οι χώροι φιλοξενίας για αστέγους στην Αθήνα
Δείτε ποιοι είναι οι χώροι φιλοξενίας για αστέγους στην Αθήνα  thumbnail

Δείτε ποιοι είναι οι χώροι φιλοξενίας για αστέγους στην Αθήνα

Στην λήψη έκτακτων μέτρων προχωρά ο δήμος Αθηναίων για να προστατευθούν οι άστεγοι. Ποιοι είναι οι χώροι φιλοξενίας στην Αθήνα ανοίγοντας χώρους φιλοξενίας σε άστεγους.


Τα σημεία που μπορούν να πάνε οι άστεγοι είναι τα εξής:  • Το Πολιτιστικό Κέντρο στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξάνδρειας 35.

  • Η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5, με τηλέφωνο 210 8624449.

  • Το υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Αλικαρνασσού 49 και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στους χώρους θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι, θα παρέχεται συσσίτιο και μπάνιο, ενώ θα υπάρχουν και γιατροί.


Εκτός από τους χώρους φιλοξενίας, θα λειτουργεί η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης 1595, ως γραμμή ενημέρωσης για τους άστεγους αλλά και έκτακτες ανάγκες.


Τέλος, ομάδες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου θα πραγματοποιούν, σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ, επιτόπιες παρεμβάσεις, ώστε να ενημερώνονται οι άστεγοι πολίτες.


Επίσης, τα αστυνομικά τμήματα, που είναι υπεύθυνα για τα σημεία υποδοχής αστέγων, θα ενημερώνονται για τη φύλαξη των χώρων κατά τη βραδινή βάρδια. Ήδη, έχει γίνει επικοινωνία με την 1η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) για την ενημέρωση και τη διασύνδεση με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.


Ακόμη, συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αστέγων, όπως το Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), η PRAKSIS, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, oι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, η ομάδα εθελοντισμού της PROTECTA, η Θετική Φωνή, ο ΟΚΑΝΑ και το ΕΘΕΑ Exelixis.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X