Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σχέσεις: Τι πρέπει να κάνεις όταν εμφανιστεί τρίτο πρόσωπο;
Σχέσεις: Τι πρέπει να κάνεις όταν εμφανιστεί τρίτο πρόσωπο;  thumbnail

Σχέσεις: Τι πρέπει να κάνεις όταν εμφανιστεί τρίτο πρόσωπο;

Έχω σχέση 3 χρόνια τώρα με τον φίλο μου είμαστε πολύ καλά και ετοιμαζόμαστε να πάμε και διακοπές μαζί φέτος τα Χριστούγεννα. Εδώ και λίγους μήνες όμως ένας συνάδελφός μου, μου δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και με εξιτάρει αυτός ο άνθρωπος θα έλεγα. Πρόσφατα, ήταν πολύ ξεκάθαρος μαζί μου και μου είπε ότι με θέλει. Είναι πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος και νομίζω πως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να το ρισκάρω γιατί μπορεί να είναι επιπολαιότητα. Αλλά έχω έρθει σε δίλημμα. Είναι δυνατόν να αγαπάω τον σύντροφό μου και να τον θέλω αλλά να νιώθω τόσο καλά για ένα τρίτο πρόσωπο που ήρθε στη σχέση μου; Τι να κάνω; Πώς να το αντιμετωπίσω; Σας ευχαριστώ.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον συνεργάτη μας ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή, κύριο Δημήτρη Κατσαρό.Βασικά να την απενοχοποιήσουμε την αναγνώστρια και να της πούμε ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Είναι πολύ φυσικό να νιώθουμε έλξη για έναν άνθρωπο ανά πάσα στιγμή και ταυτόχρονα να έχουμε την τρυφερότητα και την σταθερότητα αλλά και την ασφάλεια που μας προσφέρει μια χρόνια σχέση. Ο έρωτας πάντα καραδοκεί και είναι φυσιολογικό να μας αρέσει.


Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το τι ακριβώς μας έλκει σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι μονάχα το στοιχείο του ότι έχουμε κάτι καινούργιο που ξαφνικά μας ενθουσίασε; Είναι διατεθειμένη η αναγνώστρια να τα διαλύσει όλα για ένα καινούργιο πάθος; Και αν ναι για ποιο λόγο; Θα πρέπει να αναρωτηθεί αν η νέα σχέση μπορεί να του προσφέρει την τρυφερότητα και την αγάπη που η παλιά της προσέφερε μέχρι σήμερα. Δεν σημαίνει ότι επειδή μιλάμε για μεγάλο πάθος, μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και στη νέα κατάσταση. Και είναι εξίσου σημαντικά στον έρωτα αυτά τα στοιχεία.


Η σχέση χτίζεται πολύ αργά και οι σχέσεις πάθους πολύ συχνά δεν περιέχουν τρυφερότητα. Από την άλλη πρέπει  να εξετάσει τι πάει στραβά στην ήδη υπάρχουσα σχέση της. Έχουν καλή επικοινωνία; Μήπως στην πραγματικότητα η σχέση έχει σημαντικά προβλήματα; Μήπως έχει φθαρεί από τη ρουτίνα και δεν κάνουν κάτι γι αυτό; 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X