Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Ιγμορίτιδα: Ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα;
Ιγμορίτιδα: Ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα; thumbnail

Ιγμορίτιδα: Ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα: "Το τελευταίο καιρό έχω συνεχή καταρροή, έντονη πίεση ακριβώς εκεί που αρχίζει η μύτη και αίσθημα ζέστης που ξεκινούσε απο το λαιμό στα πλαϊνά εκει που είναι η καρωτίδα και έφτανε ως τα αυτιά μου. Δεν είχα πυρετό όμως. Κατα διαστήματα είχα έντονες σουβλιές μέσα στο αυτί μου όπως και επίσης με πόναγαν τα "μήλα" στο πρόσωπο λες και ήταν πιασμένα. Ευχαριστώ"Την απάντηση μας έδωσε η κα Μήλιου Μαριάνθη, Ωτορινολαρυγγολόγος: 

Μαριάνθη Μήλιου
Η συνεχής καταρροή, η έντονη πίεση και ο πόνος στα "μήλα" θέτουν την υποψία ιγμορίτιδας οπότε και είναι αναγκαίος ο ο ενδοσκοπικός έλεγχος της μύτης  και  ο ακτινολογικός έλεγχος των ιγμορείων.Αν ο ασθενής καταπίνει οπισθορινικές εκκρίσεις λογω της φλεγμονής των ιγμορείων, αυτές μπορουν να ερεθίζουν τον φάρυγγα και το μέσο αυτί με αποτέλεσμα την ωταλγία η ακόμη και την ωτίτιδα καθώς και το αίσθημα ζέστης στα πλαινά του λαιμού.(Άλλη αιτία ξαφνικής ωταλγίας θα μπορούσε να είναι η κροταφογναθική άρθρωση, στην περίπτωση όμως αυτή ο πόνος του αυτιού αυξάνεται με την μάσηση των τροφών).

 

Τέλος ακόμα και αν τα συμπτώματα ξεκίνησαν μετά από κρυολόγημα, εάν συχνα κατά την διάρκεια ενός έτους υπάρχουν παρατεταμένα διαστήματα ρινικής καταρροής θα πρέπει να γίνει αλλεργιολογικός έλεγχος.


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X