Αρχική / Διάφορα (old articles) / Ένας λαός, ένας δεσπότης, ένας αφέντης, ένας Θεός….Μια χούντα θα μας σώσει;
Ένας λαός, ένας δεσπότης, ένας αφέντης, ένας Θεός....Μια χούντα θα μας σώσει; thumbnail

Ένας λαός, ένας δεσπότης, ένας αφέντης, ένας Θεός….Μια χούντα θα μας σώσει;

« Ήταν ακατανόητη η μεγάλη θύελλα που είχε βρει την παροικία των ξένων. Υπέθεταν ότι είχε για κάποιους λόγους πέσει πάνω τους η θυμωμένη θεϊκή ματιά. Ούτε που να το φανταστούν πως ο εαυτός τους προκαλούσε κακοκαιρίες, ήταν αδύνατον να βάλουν την ευθύνη τους στο μικρό καμαράκι της αιτίας του κακού» Θ. Λάλας


 


Κάθε λαός έχει τον αφέντη που του αξίζει και ο ελληνικός λαός σήμερα έχει πολλούς αφέντες σαν τα μούτρα του, που εκπροσωπούν ό,τι χυδαιότερο σε αισθήματα, αλλά και πολιτικές, που θα οδηγήσουν πάλι σε Εθνικές Αναστάσεις, όπως οι χούντες των πουλιών, οι δικτατορίες των Μεταξάδων  και των Πάγκαλων.


Γράφει ο Ιατρός, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης*Η πρόσφατη ιστορία ΕΔΕΙΞΕ πως η χούντα των καραβανάδων με τα κακόηχα ανθρωπάκια, που κυβέρνησαν  με τα ΤΑΝΚΣ και τις αρβύλες δεν θα υπήρχε, αν ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ.


Ο μεγάλος αυτός λαός, που του χαϊδεύουν τα αυτιά μικροί πολιτικοί πεινασμένοι, άνεργοι της εξουσίας, δεν έδιωξε καμιά χούντα, που βεβαίως δεν έπεσε από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, αλλά από την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο και την προδοσία που κανένα πολιτικό καθεστώς δεν θα μπορούσε να την υποστηρίξει, γιατί χαλούσε πλέον τη μαγική συνταγή, πως το ΕΘΝΙΚΟ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΣ, όπου ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ μαζεύει όλα τα ανθρώπινα σκουπίδια, που παράγουν οι λαοί, όταν γίνονται αγέλη και δούλοι.


Και για να μην ξεχνιόμαστε «οι Κύπριοι  πολίτες εξέλεξαν ως άξιο εκπρόσωπό τους το σινάφι, που έβαλε τους Τούρκους στην Κύπρο»


Η μεγάλη αυτή λέξη ΛΑΟΣ, που ξεπλένει κάθε βρωμερή ΕΠΙΘΥΜΙΑ, κάθε ανθρώπινη και χυδαία  δραστηριότητα, γιατί απλά και μόνο βάζει τη δύναμη των πολλών ως αυταπόδεικτη και ιερή αλήθεια, που δε μπορεί κάνεις να προσβάλει, να αμφισβητήσει, δείχνοντας πάντα ένα πρόσωπο θολά ιερό και δοξασμένο.


Η ιστορία του ελληνικού λαού, δηλαδή όλων μας  δείχνει πως ακόμα και στην κατοχή των Γερμανών οι πλειοψηφίες, που τον εκπροσωπούσαν, ανέχτηκαν  τους Γερμανούς και τους "κουίσλιγκ" συνεταίρους τους, οι οποίοι κυβέρνησαν τον τόπο με μεγάλη και σιωπηλή ανοχή. Οι εξαιρέσεις της αντίστασης τότε τιμωρήθηκαν με εξορίες και φυλακές, γνωστή ιστορία, ας μην την ξαναγράψουμε.


Αυτές οι πλειοψηφίες ανέχονται σήμερα και τα φασιστοειδή ανθρωπάρια, που κοσμούν τα βουλευτικά έδρανα, αλλά και τα Υπουργεία – οι Πάγκαλοι, οι Αδώνιδες «αναφέρω τα πρόσωπα  αυτά, γιατί φάτσες, όπως αυτές δεν ντρέπονται να έχουν τόσο ωραία ονόματα» δεν είναι τυχαία  εκεί που είναι με την ανοχή αυτού του πλήθους, που λέγεται λαός, αφού τους ψήφιζαν και θα τους  ψηφίζουν,  γιατί είναι σαν τα μούτρα τους.


Αυτό το πλήθος με το ωραίο όνομα ΛΑΟΣ ψηφίζει καθημερινά και τα μέσα προβολής ΤΟΥΣ, με τις εκπομπές που φιλοξενούν τη μισαλλοδοξία, την υστερία και τη χολή, με πολιτικές εκπομπές καφενεία, που οι υστερικές φωνές κρύβουν κάθε έλλογο επιχείρημα και στη θέση του βάζουν φόβο και μίσος.


Η κατινιά, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, τα φτηνά επιχειρήματα είναι αυτά που αρέσουν για αυτό και οι έξυπνοι δικτατορίσκοι των ΜΜΕ τους δίνουν άφθονη προβολή, σαν άλλοι συλλογικού τύπου  γκαιμπελίσκοι αφήνουν την επίπεδη  και χυδαία σκέψη να κυριαρχεί.


Οι ήρεμες φωνές, οι ΟΜΟΡΦΟΙ άνθρωποι, τα όμορφα αισθήματα δεν έχουν θέση στο τηλεοπτικό θέατρο του παραλόγου.


Η θέση ανήκει μόνο σε αυτούς που κάνουν πρόβες με τον καθρέφτη τους, που ραγίζει από την ομορφιά της φιδίσιας ράτσας τους και βλέποντας το φίδι στον καθρέφτη νομίζεις πως γύρω σου όλοι  φίδια είναι.


Οι  ξένοι αυτοί και παράνομοι μετανάστες της λογικής γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτός ο λαός θέλει άρτον και θεάματα, μεγάλα λόγια με κακή υστερική φωνή, που να σκεπάζει την όποια λογική σκέψη ένας μέσος εγκέφαλος μπορεί να αντιτάξει.


Οι λαϊκές γειτονιές με τα κακόγουστα σπίτια βγάζουν αυτούς τους χυδαίους εκπροσώπους της ανθρώπινης φυλής και τους επιβραβεύουν με την ψήφο τους και αυτοί οι θρασύδειλοι εξουσιαστές έχουν δίκαιο, όταν ΛΕΝΕ ότι ΕΣΕΙΣ μας δίνετε την εξουσία να σας βρίζουμε, να σας απολύουμε και να σας λέμε και ΜΑΚΑΚΕΣ.


Σκουπίδια γενετικά που ΑΥΝΑΝΙΖΟΝΤΑΙ μπροστά στο θέαμα της σημαίας, που δακρύζουν ακούγοντας  εθνικούς  ύμνους, που καλλιεργούν νεκροφιλικά  συναισθήματα.


ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ……Ξεθάβοντας αταβιστικά τη λατρεία του πρωτόγονου  και του τοτεμικού προγόνου της  ζούγκλας.


Ο Λαός, ο σύγχρονος Λεβιάθαν, που ακούει πόσο μεγάλος είναι, επειδή έχει μάθει να βλέπει αριθμούς  και όχι ΠΡΟΣΩΠΑ και πολίτες.


Που ονειρεύεται τις χαμένες δόξες και πατρίδες, γιατί οι αρχηγίσκοι του αυτά τα σκουπίδια γνώσης του έμαθαν στα σχολεία της κουταμάρας και στα σκυλάδικα της Συγγρού.


Που επικαλείται την αρχαία ελληνική γραμματεία, όπου τον βολεύει – ΤΟ ΕΔΟΞΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩ ΔΗΜΩ, θεωρούν ότι τους ανήκει, ενώ είναι μια σοφία που μακράν απέχει από τη βαλκανική τους μισαλλόδοξη υπόσταση.


Οι ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΙ βασιλιάδες τους ξυπνούν τη νεκροφιλική τους παθολογία, αφού μάρμαρα  σκεπάζουν τους πεθαμένους προγόνους τους, αλλά μάρμαρα και τη σκέψη τους, που παγώνουν την όποια θερμή διανοητική κατασκευή  θα μπορούσαν να παράξουν.


« ήσαν ανίκανοι να βάλουν την ευθύνη τους στο μικρό ΚΑΜΑΡΑΚΙ της αιτίας του κακού και δεν επέτρεπαν στην εμπειρία να αναλάβει πρωτοβουλία για να μη θυμώσει η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και τους εγκαταλείψει».Θ. Λάλας


Και οι Βεβαιότητες είναι αυτές που κρατούν αυτόν το λαό σε συνοχή και συνενοχή με την εξουσία των  βαρβαρικών τους καταβολών.


Ο λαός αυτός δεν μπόρεσε και φοβάμαι ότι δε μπορεί να δει, ούτε να διαβάσει το παρελθόν του, γιατί φοβάται τα φαντάσματα και τις αλήθειες, που κρύβει η ένοχη συνείδησή  του.


Ένας λαός αιμομικτικός με μαμάδες και μανάδες, που γεννούν βλαστούς φίδια κολοβά, φοβισμένα ανθρωπάκια, ΕΡΩΤΙΚΑ ανίκανα να αγαπήσουν ούτε και τη μάνα που τους γέννησε, γιατί η αγάπη  έχει μέσα της ΝΤΡΟΠΗ, ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και μόνο όταν αγαπάς, δηλαδή όταν ταπεινώνεσαι, όταν εγκαταλείπεις το δεσποτικό σου ΕΓΩ, ίσως να μπορείς να  αγαπήσεις τον εαυτό σου και να αγαπήσεις «W. Benjamin»  και τον Άλλο, να εξαϋλωθείς, δηλαδή, και να γίνεις εκπρόσωπος του ΙΕΡΟΥ, που κανονικά θα έπρεπε να εκπροσωπείς.


Ένας άνθρωπος που ντρέπεται και φοβάται, ένας μικρός και ταπεινός άνθρωπος δε μπορεί να σου πετά κατάμουτρα τις δικές του βεβαιότητες σαν αλήθειες .


Αλλά και ένας λαός που θέλει να υποστηρίζει, άδικα κατά την άποψη μου, τη μεγάλη σχολή της σκέψης του Πλάτωνα, του Σωκράτη θα έπρεπε να ντρέπεται να τον εκπροσωπούν αυτοί οι βάρβαροι και μισαλλόδοξοι  πολιτικοί  του συνταγματικού τόξου, όπως το ονομάζουν.


«ΝΟΥΣ ΗΜΩΝ ΕΝ ΕΚΑΣΤΩ ΘΕΟΣ», έλεγαν οι σοφοί αυτοί πρόγονοι, ενώ τώρα οι κακοί αυτοί κακέκτυποι απόγονοι, που τους επικαλούνται στη θέση του ΝΟΥ, έβαλαν το τοτεμικού τύπου φαλλικό υποκατάστατο  του.


Γιατί είναι το μόνο ορατό σημείο δύναμης, που φαντασιωτικά νομίζουν ότι δουλεύει, επειδή στα ανέραστα όνειρά τους ότι σηκώνεται γίνεται αυτόματα περήφανος εκπρόσωπος της φυλής, του έθνους και της δημοκρατίας.


Τα σηκωμένα χέρια, οι σηκωμένες οκτάβες και οι οξείς ήχοι των φανατικών αρχαιολατρών Βαλκανίων, φοβάμαι πως θα δικαιώσουν πολύ σύντομα την ψιλή φωνούλα του δικτάτορα, που μας έβαλε στο γύψο για εφτά χρόνια, αφού κλωνοποίησε ήδη αρκετούς απογόνους του, που κοσμούν και δοξάζουν την απώλεια τσίπας ως μοναδικού προσόντος, για να εκπροσωπούν τα χειρότερα αισθήματα αυτού του σχεδόν αφασικού και υποταγμένου λαού.


Οι φυλακισμένοι κομμουνιστές έλεγαν κάποτε, τρώγε το φαί σου, αγάπα το κελί σου και διάβαζε πολύ.


Ρωτώ, μάλλον ρητορικά, πότε διάβασαν ή βρήκαν χρόνο να διαβάσουν οι τηλεοπτικοί μας πολιτικοί   Υπουργοί, που διακτινίζονται  από εκπομπή σε εκπομπή, από πάνελ σε πάνελ πρωινάδικων,   πότε  δουλεύουν στα Υπουργεία τους;


Το πιο πιθανό είναι πως η κλωνοποίηση δεν είναι πλέον ερευνητικό ζητούμενο, αλλά μια πολιτική πραγματικότητα, όπου πολλά αντίτυπα μπορούν να μιλούν στα ΜΜΕ, ενώ παράλληλα να κάνουν και έργο  διοίκησης στις θέσεις ευθύνης που έχουν.


ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .


Ο Χάιντεγκερ, αυτός ο μεγάλος διανοητής πλην μικρός και δειλός άνθρωπος, στην τελευταία συνέντευξή του, όταν τον ρώτησαν για την πορεία του σύγχρονου πολιτισμού με τις τεράστιες τεχνικές  δυνατότητες πού θα οδηγήσει, απάντησε: «ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΟ Ή ΕΝΑ ΘΕΟ» – υποψιάζομαι πως δε συνέχισε, γιατί ίσως να φοβήθηκε να πει και το ΛΑΟ.


ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ  ΕΝΟΧΕΣ,  «μήπως και βρούμε την ΑΙΤΙΑ του  κακού  και τη θυμωμένη  θεϊκή ματιά» Θ. Λάλας,  που αποστρέφει το βλέμμα από τον περιούσιο αυτό λαό. 


ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ  ΚΑΙ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ.


ως μονάδες ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ, ως ( μονάδες) μανάδες που γεννάμε φόβο ΕΙΜΑΣΤΕ  «ΘΛ»


ΕΛΠΙΖΩ – ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΠΑΜΕ,  …..ΠΩΣ  Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΚΑΙ ΘΕΟΣ….ΕΔΩ ΤΟΣΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΑΓΙΟΙ….ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΚΑΤΙ «Θ. Λάλας »


Ο Κ.Κωνσταντινίδης είναι Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του  Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr    


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X