Αρχική / Παιδί / Πως να μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ
Πως να μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ thumbnail

Πως να μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ

Θέλετε να μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ; Η παιδοψυχολόγος Ρόμπι Χ. Χάρρις, στο βιβλίο της "Ας μιλήσουμε για το σεξ", μας δίνει έναν πολύ εύκολο και έξυπνο οδηγό για να το πετύχετε. Αρκεί να του το διβάσετε!


"Η σεξουαλική επαφή –ή όπως αλλιώς λέγεται το "να κάνεις έρωτα"- είναι ένας τρόπος να μοιράζονται τα πάντα δύο άνθρωποι. Το πολύ πρώτο ξεκίνημα της ανθρώπινης ύπαρξης –το μωρό- μπορεί να σχηματιστεί αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή, αν ένα σπερματοζωάριο ενωθεί με ένα ωάριο.


Χάδια, φιλιά, φροντίδες και αγκαλιές –που συχνά ονομάζονται "παιχνίδια"- είναι άλλοι τρόποι που κάνουν δύο άνθρωποι που μοιράζονται τα πάντα να νιώσουν πολύ κοντά, να αγαπιούνται και να έλκονται ο ένας από τον άλλον. Οι άνθρωποι μπορούν να ερεθίζονται σεξουαλικά χωρίς να έχουν σεξουαλική επαφή. Το να επιλέξεις να περιμένεις να έχεις σεξουαλικη επαφή μέχρι να μεγαλώσεις ή να νιώσεις πιο υπεύθυνος, σημαίνει ότι το αναβάλλεις. Το να επιλέξεις να μην έχεις καθόλου σεξουαλική επαφή, σημαίνει ότι απέχεις.Όταν δύο άνθρωποι νιώθουν ότι είναι πολύ μικροί για να έχουν σεξουαλική επαφή, δεν ξέρουν αρκετά καλά ο ένας τον άλλον ή δε θέλουν να έχουν επαφή για κάποιο άλλο λόγο, μπορούν να κρατιούνται μόνο από τα χέρια, να αγκαλιάζονται, να χορεύουν ή να φιλιούνται.


Το να μοιράζονται μια κοινή ζωή δύο άνθρωποι που νοιάζονται ο ένας τον άλλον, σημαίνει ότι σέβονται ο ένας τα αισθήματα και τιε επιθυμίες του άλλου. Αυτό περιλαμβάνει το σεβασμό του δικαιώματος του άλλου να λέει "όχι" σε κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα οποιαδήποτε στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο.H σεξουαλική επαφή συνήθως ξεκινάει με χάδια, αγκαλιές και φιλιά μεταξύ δυο ανθρώπων.


Μετά από λίγο ο κόλπος της γυναίκας γίνεται υγρός και γλιστερός, η κλειτορίδα της γίνεται σκληρή, και το πέος του άντρα έρχεται σε στύση, γίνεται σκληρό και μεγάλο. Μερικές φορές ένα διαυγές υγρό που μπορεί να περιέχει μερικά σπερματοζωάρια βγαίνει από την άκρη του πέους και το κάνει υγρό. Το θηλυκό και το αρσενικό αρχίζουν να νιώθουν ερεθισμό το ένα για το άλλο.


Το πέος, που βρίσκεται σε στύση και είναι τώρα σκληρό, μπορεί να μπει μέσα στον κόλπο, ο οποίος τεντώνεται με τέτοιον τρόπο που να εφαρμόζει γύρω από το πέος. Η υγρασία του κόλπου κάνει πιο εύκολη την είσοδο του πέους. Στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς ο άντρας και η γυναίκα κινούνται μπρος και πίσω ρυθμικά, η κίνηση του πέους μέσα στον κόλπο γρήγορα τους κάνει να νιώθουν πολύ όμορφα.Όταν αυτές οι αισθήσεις φτάσουν στο ζενίθ, το σπέρμα αποβάλλεται από το πέος και χύνεται  μέσα στον κόλπο, και οι μύες του κόλπου της μήτρας συσπώνται, και τελικά χαλαρώνουν. Επίσης μικρό ποσό υγρού μπορεί να χυθεί από τον κόλπο. Αυτό λέγεται "έχω οργασμό".


Μια γυναίκα και ένας άντρας μπορεί να έχουν οργασμό σε διαφορετικές στιγμές. Και μερικές φορές ο ένας έχει οργασμό και ο άλλος δεν έχει. Μετά τον οργασμό οι πιο πολλοί άνθρωποι νιώθουν χαλαρωμένοι, ικανοποιημένοι, και μερικές φορές νυστάζουν.


Κάθε φορά που μια γυναίκα κι ένας άντρας έχουν σεξουαλική επαφή, μπορεί να καταλήξει στη γέννηση ενός μωρού – εκτός κι αν η γυναίκα είναι ήδη έγκυος.


Οι άνθρωποι έχουν πολλές λανθασμένες ιδέες για το πώς ένα κορίτσι ή μια γυναίκα που έχει σεξουαλική επαφή μπορεί ή δεν μπορεί να μείνει έγκυος. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι μια κοπέλα ή μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος ακόμα και αν είναι όρθια στη διάρκεια της ερωτικής επαφής, ακόμα και αν είναι όρθια στη διάρκεια της ερωτικής επαφής, ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που κάνει έρωτα, ακόμα και αν είναι η μοναδική φορά, ακόμα εάν νομίζει ή αισθάνεται ότι έχει περίοδο, ακόμα και αν δεν είχε καθόλου οργασμό. Το κορίτσι ή η γυναίκα μπορεί επίσης να μείνει έγκυος ακόμα και αν ο άντρας ή το αγόρι τραβηχτεί πριν εκσπερματώσει. Αν εκσπερματώσει κοντά στο άνοιγμα του κόλπου – ή αν λίγα σπερματοζωάρια φύγουν πριν την εκσπερμάτωση -, είναι δυνατό να ταξιδέψουν μέσα στον κόλπο και να ενωθούν με ένα ωάριο. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί ακόμα και όταν μια γυναίκα και ένας άντρας δεν έχουν σεξουαλική επαφή, αν σπέρμα χυθεί κοντά στην είσοδο του κόλπου.


Ωστόσο, αν ένας άντρας και μια γυναίκα διαλέξουν να έχουν σεξουαλική επαφή, υπάρχουν τρόποι, που ονομάζονται αντισύλληψη, που μπορούν να τους βοηθήσουν να προστατευτούν από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ο άντρας και η γυναίκα μπορούν επίσης να προστατευτούν από λοιμώξεις που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή αν χρησιμοποιήσουν σωστά, κάθε φορά που κάνουν έρωτα, ένα προφυλακτικό. Αυτός είναι ένας τρόπος να κάνει κάποιος "ασφαλές σεξ"."

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X