Αρχική / More / Βιβλία / Ένα βιβλίο για να βελτιώσεις την ερωτική σου σχέση
Ένα βιβλίο για να βελτιώσεις την ερωτική σου σχέση thumbnail

Ένα βιβλίο για να βελτιώσεις την ερωτική σου σχέση

Ο συνεργάτης μας, ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός επιλέγει ένα βιβλίο για τις ερωτικές σχέσεις και τα προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν και το προτείνει στους αναγνώστες του boro.gr.


Ένα βιβλίο που οι αναγνώστες μας θα βρουν εξαιρετικά χρήσιμο είναι το "Αν μ΄αγαπάς, μη με αγαπάς", του Βέλγου νευροψυχίατρου Μονί Ελκάιμ, το έχει μεταφράσει ο καθηγητής Νίκος Χρηστάκης και μιλάει για τα οξύμωρα της σχέσης. Για το πώς οι ίδιοι πέφτουμε στις παγίδες που οι ίδιοι στήνουμε στον εαυτό μας. Λέμε συνήθως, "αν με αγαπάς, κάνε αυτό" αλλά τελικά αυτές οι επιθυμίες καταλήγουν εναντίον μας και εναντίον της σχέσης.  Μιλά για όλα εκείνα τα μικρά καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν σε μια ερωτική σχέση. Προτείνει μοντέλα για καλύτερη επικοινωνία στις ερωτικές σχέσεις αλλά και μέσα στην οικογένεια και αναφέρεται και σε παραδείγματα από την καθημερινότητα. Αυτό που ο ίδιος εγώ συγκράτησα από το βιβλίο διαβάζοντάς το και θέλω να το αναφέρω στους αναγνώστες μας είναι το ότι ουσιαστικά, με τον τρόπο με τον οποίο έχουμε λάβει την αγάπη ή έστω αυτό που έχουμε συνηθίσει ως αγάπη ουσιαστικά είναι αυτοπαγιδευτικός και είναι σαν να προκαλούμε τον εαυτό μας τη δυστυχία γιατί ακολουθούμε την αγάπη που μας φαίνεται οικεία. Επιδιώκουμε να δυστυχήσουμε εν τέλει προκειμένου να νιώσουμε την οικειότητα που είχαμε βιώσει κάποτε όταν αυτό το συναίσθημα μας το είχαν αποκαλέσει αγάπη όταν νομίσαμε ότι αυτό που βιώσαμε είναι η απόλυτη αγάπη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X