Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μειώνεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ποιοι θα οφεληθούν;
Μειώνεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ποιοι θα οφεληθούν; thumbnail

Μειώνεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ποιοι θα οφεληθούν;

Πιο "λάιτ" ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας – Αναλυτικοί πίνακες


Χαμηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων, που κατέχουν ακίνητη περιουσία αποτελούμενη από ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα, μονοκατοικίες που έχουν καλύψει πλήρως τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους και μη καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, αναμένεται να προκύψουν από το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολογία των ακινήτων, με το οποίο καθιερώνεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και καταργούνται οριστικά ο ισχύων σήμερα ΦΑΠ και το "χαράτσι" στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα.


Το νέο σύστημα φορολόγησης επιφυλάσσει φοροελαφρύνσεις, ακόμα και για τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, συνολικής αξίας πολύ υψηλότερης των 300.000 ευρώ στην οποία περιλαμβάνονται ως επί το πλείστον κτίσματα εντός ή εκτός σχεδίου και πλήρως δομημένα οικόπεδα.


Συγκεκριμένα επιφυλάσσει ελαφρύνσεις από 4,4% έως 21,6% σε σχέση με το χαράτσι για τους κατόχους διαμερισμάτων και μονοκατοικιών, ενώ ο νέος ΦΑΠ έχει αυξημένο αφορολόγητο στις 300.000 ευρώ και με συντελεστές από 0,1 έως 1%.


 


* Πατήστε επάνω στα δημοσιεύματα για μεγέθυνση  


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X