Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα «έσπασε τη σιωπή» και τον διέγραψαν
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα «έσπασε τη σιωπή» και τον διέγραψαν  thumbnail

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα "έσπασε τη σιωπή" και τον διέγραψαν

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση ανακύπτει από οκτασέλιδη επιστολή της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, που υπό τον τίτλο «Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια», ουσιαστικά τους καλεί έμμεσα να καταψηφίσουν αύριο τον προϋπολογισμό.


Αμεση ωστόσο ήταν η απάντηση της Ν.Δ. Με συνοπτικές διαδικασίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος διέγραψε τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ν. Κιουτσούκη για αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά. Με την επιστολή προς τους βουλευτές, ο αιρετικός πρόεδρος της ΔΑΚΕ «ξαναχτύπησε» μετά αρκετό διάστημα «σιωπής», καταφέρνοντας ένα καίριο χτύπημα στην επίπλαστη κυβερνητική πλειοψηφία στην οποία και απευθύνεται.


Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μεγάλο «χτύπημα», μια και οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις περιορίζονταν πολιτικά στη μοιρασιά των ευθυνών στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Ιδιαίτερα «ενοχλητικές» ήταν οι ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ μόνο σε περιπτώσεις όπως στο ενδεχόμενο κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας, απ' όπου προέρχεται ένα μεγάλο μέρος της εκλεγμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας της παράταξης. Και αυτό γιατί μετά το πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ η Συγγρού επέλεξε τη σύγκρουση και τελικά τη ρήξη με συνδικαλιστές φίλα προσκείμενους στον προηγούμενο πρόεδρο, νυν ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Πουπάκη, τον οποίο δεν ήλεγχε η πλευρά Σαμαρά, που αποσχίστηκαν από τον κορμό και έστησαν τη Νέα Πορεία.


Στην επιστολή της η ΔΑΚΕ χαρακτηρίζει τα μέτρα των τελευταίων ετών «φάρμακο» που ήταν χειρότερο από την «ασθένεια» και η «θεραπεία», αντί να επαναφέρει την πατρίδα μας στις «ράγιες» της ανάκαμψης, τη βυθίζει σε ένα διαρκές και πολυεπίπεδο «κώμα».


Μιλά για «επιλογή απόλυσης» 150.000 εργαζομένων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη διάγνωσης αναγκών.


«Πώς μπορεί κάποιος να συναινεί σε νέους φόρους στους συνεπείς φορολογουμένους, περικοπές στο Ασφαλιστικό» και μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όταν γνωρίζει ότι:


* Μόνο 34 από τις 10.000 offshore εταιρείες έχουν ελεγχθεί και τους υπεβλήθησαν πρόστιμα 40 εκατ. ευρώ! Εάν ελεγχθούν και οι 10.000, πιστεύει κάποιος ότι δεν θα συγκεντρώσει το Δημόσιο 10 δισ. ευρώ;


* «Αγνοείται» η τύχη των 54.000 εμβασμάτων από το 2009 έως το 2011 που χρησιμοποιήθηκαν για την εκροή χρήματος από τη χώρα; Η εκτίμηση είναι ότι από τον έλεγχο αυτών θα εισπραχθεί ένα ποσό περί τα 6 δισ. ευρώ!


* Οι ανείσπρακτοι φόροι ξεπέρασαν τα 61 δισ. ευρώ και οι ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές τα 9 δισ. ευρώ!


* Η λίστα Λαγκάρντ «παραμένει» στα «στικάκια» με μόνο 2 ελέγχους από τους 1.950 «παροικούντες».


* Οι παχυλές επιδοτήσεις και τα «θαλασσοδάνεια» που πήραν ασυνείδητοι επιχειρηματίες έχουν «μεταναστεύσει» σε φορολογικούς παραδείσους ή «επενδύθηκαν» στην πολυτελή τους διαβίωση.


* Καλούμαστε να στηρίξουμε την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών που μοίραζαν αφειδώς δάνεια και πιστωτικές κάρτες με υψηλότατα επιτόκια, εφευρίσκοντας μάλιστα νέους πομπώδεις καταναλωτικούς τίτλους (π.χ. διακοποδάνεια) δίχως να αξιολογούν τα εισοδήματα των δανειοληπτών.


«Μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονο "Γολγοθά" από τις εκβιαστικά επιβαλλόμενες πολιτικές της τρόικας και των δανειστών μας».


Ο ελληνικός λαός «σταυρώνεται» καθημερινά αγωνιώντας να εξασφαλίσει βασικά αγαθά και στοιχειώδεις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή του. Η «γενιά των 245 ευρώ» θεωρείται προνομιούχα και φορολογείται…


Στη επιστολή της η ΔΑΚΕ καταλήγει ότι σ' αυτό το «κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλώ δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X