Βίντεο ντοκουμέντο ληστείας στον Γέρακα

Βίντεο – ντοκουμέντο από τρεις κάμερες ασφαλείας κατέγραψε καρέ-καρέ ληστεία σε βενζινάδικο, προχθές τα ξημερώματα στην οδό Κλεισθένους στον Γέρακα και προβλήθηκε από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Οι ληστές σταμάτησαν δίπλα στις αντλίες και φορώντας κουκούλες full face βγήκαν από το ταξί, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα.

Κρατώντας ο ένας κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και ο άλλος περίστροφο, απείλησαν αρχικά τον έναν υπάλληλο και του αφαίρεσαν τις εισπράξεις από την τσέπη του και στη συνέχεια εισέβαλλαν και στο εσωτερικό του καταστήματος αρπάζοντας και τα χρήματα στο ταμείο.

Κινήθηκαν αστραπιαία και επιβιβάστηκαν στο εν κινήσει ταξί για να διαφύγουν, ενώ η ληστεία διήρκεσε μόλις 45 δευτερόλεπτα.

Όμως ταχύτατη ήταν και η εξάρθρωση της σπείρας. Συγκεκριμένα η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής κατάφερε και τους συνέλαβε μέσα σε λίγες ώρες στην Παλλήνη.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 22 και 23 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και τις ομολογίες τους, προσποιούμενοι τους πελάτες επιβιβάζονταν σε ταξί.

 

Κατά τη διαδρομή, σε ερημικό σημείο, απειλούσαν τον οδηγό με περίστροφο και με μαχαίρι, του αφαιρούσαν τις εισπράξεις και τον αποβίβαζαν βιαία από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια επιβίβαζαν στο ταξί τον τρίτο συνεργό τους και λήστευαν βενζινάδικα και όχι μόνο.

 

Εκτός από δύο βενζινάδικα σε Γέρακα και Παλλήνη είχαν ληστέψει επίσης πρατήρια, κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, μια εξοχική κατοικία και είχαν διαρρήξει και παρεκκλήσι.

Σχετικά άρθρα