Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Δείτε που είναι τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη από τον δήμο Αθηναίων
Δείτε που είναι τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη από τον δήμο Αθηναίων thumbnail

Δείτε που είναι τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη από τον δήμο Αθηναίων

Στα Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη (Σ.Ε.Δ.) μπορούν εφεξής να απευθύνονται δημότες και επιχειρήσεις του δήμου Αθηναίων για τη διεκπεραίωση περισσότερων από 150 υπηρεσιών. 


 Τα Σ.Ε.Δ.είναι ολοκληρωμένες δημοτικές υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν σε κάθε μια από τις επτά δημοτικές κοινότητες του δήμου Αθηναίων.


Μεταξύ των 154 υπηρεσιών που μεταφέρονται, σε πρώτη φάση, στα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη, είναι το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ), θέματα δημοτικής αστυνομίας κλπ.


Για τον πλήρη κατάλογο των αρμοδιοτήτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε ένα από τα Σ.Ε.Δ. ή να ανατρέχουν στο link http://www.cityofathens.gr/sed/armodiotites


Για την πληρωμή κλήσεων ή να την καταβολή παράβολου για την διεκπεραίωση μιας διοικητικής πράξης, θα μπορούν να προμηθεύονται από τα Σ.Ε.Δ. τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών του δήμου Αθηναίων και να καταθέτουν οποιοδήποτε ποσό αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους (και τον αριθμό κλήσης ή την αιτιολογία καταβολής παραβόλου).


Για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν συστήματα πληρωμών με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών αλλά και συστήματα αυτόματης πληρωμής με χρήση μετρητών. Είναι το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για την μετατροπή του Δήμου σε e-Δήμο.


Αναλυτικά οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των 7 Σ.Ε.Δ.


1η Δημοτική Κοινότητα


Πλ.Ηρώων 3, Πλ.Ψυρρή, 105 54
Τηλ.: 210 3256825


2η Δημοτική Κοινότητα
Υμηττού 251, Παγκράτι, 116 32
Τηλ.: 210 7522293


3η Δημοτική Κοινότητα
Τριών Ιεραρχών 74,118 51
Τηλ.: 210 3427310


4η Δημοτική Κοινότητα
Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, Κολωνός, 104 41
Τηλ.: 210 5157882


5η Δημοτική Κοινότητα
Πατησίων 237, Πλ.Κολιάτσου , 112 54
Τηλ.: 210 8623320


6η Δημοτική Κοινότητα
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42
Τηλ.: Γραμματεία: 210 8252227


7η Δημοτική Κοινότητα
Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι, 115 24
Τηλ.: 210 6919945
Τι ισχύειΤι αλλάζει
Σήμερα ο δημότης πηγαίνει στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου για να διεκπεραιώσει ένα αίτημά του. Απευθύνεται πλέον στα 7 σημεία εξυπηρέτησης δημότη.
Για την έκδοση παραβόλου ή την πληρωμή κλήσης ο πολίτης έπρεπε να μεταβεί στις κεντρικές υπηρεσίες ή στα ΕΛΤΑ. Ο πολίτης μπορεί πλέον να απευθύνεται και στα Σ.Ε.Δ. ή σε μια από τις τράπεζες που τηρεί λογαριασμό ο Δήμος Αθηναίων. Ο πολίτης μπορεί πλέον να απευθύνεται και στα Σ.Ε.Δ. ή σε μια από τις τράπεζες που τηρεί λογαριασμό ο Δήμος Αθηναίων.
Υπάρχει περιορισμένη ή σχεδόν μηδαμινή χρήση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης πιστοποιητικών. Διευρύνεται σημαντικά ο αριθμός των αυτεπάγγελτων αναζητήσεων εγγράφων από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Προοδευτικά, ο αριθμός αυτών των πιστοποιητικών θα αυξάνεται.
Υπάρχουν σημαντικές ουρές και καθυστερήσεις σε ορισμένες υπηρεσίες. Στα Σ.Ε.Δ. του Δήμου Αθηναίων υπάρχουν συστήματα προτεραιότητας και χώρος αναμονής ώστε να ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία του κοινού.
Λειτουργούν Δευτέρα μέχρι Παρασκευή με πρωινό ωράριο. Λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως 8 το βράδυ και Σάββατο από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

Πηγή: www.naftemporiki.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X