Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Έρευνα: Η παχυσαρκία μπορεί να αλλάξει τη γεύση σου
Έρευνα: Η παχυσαρκία μπορεί να αλλάξει τη γεύση σου thumbnail

Έρευνα: Η παχυσαρκία μπορεί να αλλάξει τη γεύση σου

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα τεράστιο εμπόδιο στην υγεία του οργανισμού ενώ εμποδίζει την καλή λειτουργία της καρδιάς. Επιπλέον επηρεάζει σχεδόν δραματικά την ψυχολογία του ατόμου ρίχνοντας της αυτοεκτίμησή του. Ωστόσο υπάρχει μια επιπλοκή που σίγουρα θα σας εκπλήξει και δεν φανταζόσασταν ότι υπάρχει.


Σύμφωνα με έρευνητές από το Μπαφαλο των Ηπα η παχυσαρκία ευθύνεται για την αλλοίωση της γεύσης καθώς επηρεάζει τον τρόπο που γλώσσα αντιδρά στα τρόφιμα.


Οι ερευνητές κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα ύστερα από πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια.

Στα ποντίκια λοιπόν η παχυσαρκία οδήγησε σε μειωμένη ικανότητα για την ανίχνευση της γλυκιάς γεύσης. Σε σύγκριση με τα πιο αδύνατα, τα παχουλά ποντίκια είχαν λιγότερα κύτταρα γεύσης για την ανταπόκριση στο γλυκό ερέθισμα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μελέτες έχουν κατά καιρούς δείξει ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στον εγκέφαλο, καθώς και στα νεύρα που ελέγχουν το περιφερειακό σύστημα γεύσης.


Ωστόσο κανείς δεν είχε ποτέ αναλύσει τα κύτταρα της γλώσσας που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι τα κύτταρα δέκτες της γεύσης επηρεάζονται από την παχυσαρκία. Για την ακρίβεια τα παχύσαρκα ποντίκια έχουν λιγότερα κύτταρα γεύσης που αντιλαμβάνονται τα γλυκά ερεθίσματα.


Αυτό έχει φυσικά ως αποτέλεσμα να τρώνε περισσότερο για να έχουν μια πιο πλήρη αίσθηση.

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί και για τους ανθρώπους, τότε ανοίγει ο δρόμος για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας


ΠΗΓΗ: ygeianews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X