Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Ρεφλεξολογία: Πόσο αποτελεσματική είναι για προβλήματα του προστάτη
Ρεφλεξολογία: Πόσο αποτελεσματική είναι για προβλήματα του προστάτη  thumbnail

Ρεφλεξολογία: Πόσο αποτελεσματική είναι για προβλήματα του προστάτη

Αναγνώστης μας έθεσε το εξής ερώτημα: 


"Θα ήθελα να ρωτήσω αν ανάμεσα από το μασάζ, η ρεφλεξολογια μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του προστάτη;"


Την απάντηση μας έδωσε η κα ρεφλεξολόγος Έφη Σαρανταένα:


Σχετικά με την ρεφλεξολογία που είναι θεραπευτική, στα αρχικά στάδια της πάθησης, υπάρχει δυνατότητα να μειωθούν τα συμπτώματα ή ακόμη και να εξαφανιστούν. Συμπτώματα όπως συχνοουρία, δυσουρία, ή η έντονη αίσθηση για ούρηση αλλά με μικρή αποβολή ούρων. Επίσης είναι απαραίτητο και μπορεί να βοηθήσει η ρεφλεξολογία στα διάφορα συμπτώματα του νευρικού συστήματος, καλό θα είναι να υπάρξει σταθεροποίηση του νευρικού συστήματος, όπως επίσης και του εντέρου και του ουροποιητικού συστήματος.


Το θεραπευτικό πλάνο-πρόγραμμα που μπορεί να ακολουθηθεί γίνεται στα αντίστοιχα αντανακλαστικά σημεία. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτά είναι στα γεννητικά όργανα, σημεία χαμηλά στην σπονδυλική στήλη, το ουροποιητικό σύστημα, η υπόφυση, το ηλιακό πλέγμα που έχει να κάνει πολύ με το ψυχολογικό κομμάτι, το διάφραγμα και τα επινεφρίδια.


Ο ασθενής θα μπορούσε να ενισχυθεί όσον αφορά το άγχος, τη στεναχώρια και τη γενικότερη ψυχολογία του. Μια τέτοιου είδους θεραπεία θα ήταν πολύ βοηθητική. Η ρευλεξολογία σε γενικές γραμμές δουλεύει θεραπευτικά, αρκεί να ξέρουμε σε ποιο στάδιο είναι ο προστάτης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X