Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο μεταφραστής μαιμού απαντά: Έπαθα σχιζοφρενικό επεισόδιο!
Ο μεταφραστής μαιμού απαντά: Έπαθα σχιζοφρενικό επεισόδιο!  thumbnail

Ο μεταφραστής μαιμού απαντά: Έπαθα σχιζοφρενικό επεισόδιο!

Σχιζοφρενικό επεισόδιο υποστηρίζει τώρα ότι υπέστη ο μεταφραστής νοηματικής στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, ισχυριζόμενος ότι ξαφνικά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και άρχισε να «ακούει» φωνές.Ο διερμηνέας, ονόματι Ταμσάνκα Τζαντίγιε, ο οποίος επικρίθηκε έντονα από τον Τύπο και αρμόδιους φορείς ότι δεν κατείχε διόλου τη νοηματική γλώσσα και το μόνο που έκανε ήταν να κουνάει ασυνάρτητα τα χέρια του, αποκάλυψε πως παίρνει φάρμακα για την πάθησή του.


Ο ίδιος δεν γνωρίζει να πει αν η σπουδαιότητα του γεγονότος ήταν αυτό που τού προκάλεσε την έξαρση της πάθησής του.
Ο 34χρονος διερμηνέας, που εμφανίστηκε δίπλα σε καμιά εκατοστή ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ομπάμα, υποστήριξε ότι ξαφνικά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και άρχισε να «ακούει» φωνές, ενώ είχε και παραισθήσεις.


Ο κ. Τζαντίγιε, δήλωσε πως το σχιζοφρενικό επεισόδιο μείωσε την ικανότητά του να ακούει σωστά τις ομιλίες των ηγετών, αλλά δεν μπορούσε να φύγει και συνέχισε να μεταφράζει λέξεις και φράσεις που δεν έβγαζαν νόημα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Star της Νότιας Αφρικής, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήμουν μόνος σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση».


«Προσπάθησα να ελέγξω τον εαυτό μου και να μην δείξω στον κόσμο τι συνέβαινε. Λυπάμαι πολύ, αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Η ζωή είναι άδικη. Η ασθένεια αυτή είναι άδικη. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτή την ασθένεια, θα σκεφτεί απλά ότι απλά έκανα χειρονομίες που δεν έβγαζαν νόημα».


Ισχυρίζεται επίσης, πως είναι όντως διερμηνέας και πως πληρώνεται 850 Rand (60 ευρώ) την ημέρα.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X