Αρχική / Υγεία / Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία / Έχει σχέση ο θυρεοειδής με τα κιλά;
Έχει σχέση ο θυρεοειδής με τα κιλά; thumbnail

Έχει σχέση ο θυρεοειδής με τα κιλά;


Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια πολύ συνηθισμένη πάθηση τα τελευταία χρόνια που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες αλλά όχι μόνο. Ωστόσο δεν είναι μια ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση, αρκεί να προσέχει ο ασθενής κάποιες βασικές λεπτομέρειες.


Όταν κανείς υποφέρει από υποθυρεοειδισμό σημαίνει ότι ο θυρεοειδής μας εκκρίνει λιγότερες ορμόνες. Οι ορμόνες του θυρεοειδούς όμως έχουν, εκτός των άλλων, σημαντική επίδραση στο βασικό μας μεταβολικό ρυθμό, δηλαδή στις καύσεις μας. Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό να πέσει ο μεταβολισμός μας και να πάρουμε βάρος.Από την άλλη όμως, όταν υπάρχει ένας διαγνωσμένος από το γιατρό υποθυρεοειδισμός, ακολουθούμε σχετική αγωγή και οι εξετάσεις μας έχουν επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να παίρνουμε βάρος λόγω του θυρεοειδούς.

Αν ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο, τότε μάλλον ψάχνουμε ένα άλλοθι για τα διατροφικά μας τσιμπολογήματα και παραστρατήματα και την έλλειψη άσκησης από τη ζωή μας.


ΠΗΓΗ: ygeianews.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X