Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Διαζύγιο: Όταν το παιδί μεγαλώνει με τον μπαμπά
Διαζύγιο: Όταν το παιδί μεγαλώνει με τον μπαμπά thumbnail

Διαζύγιο: Όταν το παιδί μεγαλώνει με τον μπαμπά

Αναγνώστης μας ρωτά:


Έχω έναν γιο με σύνδρομο Άσπεργκερ μέχρι προ 2  μηνών μιλούσαμε με την μητέρα του έχουμε χωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια πριν από δυο μήνες αλλάχτηκε το τηλέφωνο και έκτοτε δεν επικοινωνούμε παρακαλώ πες τι να κάνω;


Αγαπητέ αναγνώστη απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή, κύριο Δημήτρη Κατσαρό.Το σύνδρομο Άσπεργκερ εντοπίζεται στο αυτιστικό φάσμα. Οι άνθρωποι σε αυτή την περίπτωση ταράζονται πολύ εύκολα όταν τους χαλάει ο κύκλος της καθημερινότητας όταν συμβαίνουν αλλαγές στη ζωή τους. Ένα βασικό σύμπτωμα του συνδρόμου είναι το ότι στον λόγο του παιδιού μπορεί να εμφανίζονται λέξεις άσχετες με αυτό που λέει. Μπορεί να συμβαίνει χωρίς να το θέλει το παιδί και δυσκολεύει την κοινωνικότητα του παιδιού.


Να μιλήσει στο παιδί απλά. Είναι πολύ πιθανόν το παιδάκι να παρουσιάσει μια δυσπιστία ή έναν θυμό. Δεν μας είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο χωρισμός ή με ποιο τρόπο έγινε. Είναι πολύ πιθανόν ήδη να έχει θυμώσει το παιδάκι με αυτήν την αποκοπή. Ο πατέρας πρέπει να μιλήσει ήρεμα για το τι συμβαίνει χωρίς περιστροφές και χωρίς υπερβολές. Το παιδάκι θα τα αφομοιώσει σταδιακά. Βέβαια αυτό είναι σωστό να γίνει με τη βοήθεια ενός ειδικού, ενός παιδοψυχιάτρου. Θα ήταν μια καλή λύση να γίνει αυτή η μετάβαση παρέα με έναν ειδικό. Ακόμα και να γυρίσει η μητέρα το παιδάκι βιώνει αυτή τη στιγμή την απώλεια. Καλό θα είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος είτε είναι ειδικός αλλά ακόμα και φίλη, φίλος να παίξει το ρόλο του μεσάζοντα και χωρίς φόβο να μπορέσει να βιώσει την απώλεια το παιδάκι. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X