Πισαλαντιέρ από τη Νότια Γαλλία

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική ζύμη πίτσας</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κρεμμύδια, κομμένο σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φύλλο δάφνης</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μυρωδικών</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλατοπίπερο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">Μια μέτρια ντομάτα, κομμένο σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κούπας ελιές, χωρίς κουκούτσι</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Αν δεν έχετε μείγμα μυρωδικών φτιάξτε το απλά ανακατέψτε τα αποξηραμένα μυρωδικά.</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Αφαιρείτε τη ζύμη από τη συσκευασία της και την απλώνετε σε αλευρωμένο πάγκο. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και φροντίζουμε να ανοίξει καλά προς όλες τις επιφάνειες. Έπειτα μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι   σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το μείγμα μυρωδικών. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το καπάκι μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα  γλυκό και πολύ μαλακό αυτό θα διαρκέσει περίπου τριάντα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια απλώστε τα καλά πάνω στη ζύμη,  βάλτε  σε λεπτές φέτες ντομάτας πάνω. Βάζετε τα φιλέτα αντζούγιες σε ένα πλέγμα  και πασπαλίστε με τις ελιές. Αλατοπιπερώστε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά και ψήστε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα