Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Διάταξη-σοκ :Έφοδοι και στο σπίτι από τους ελεγκτές εφορίας
Διάταξη-σοκ :Έφοδοι και στο σπίτι από τους ελεγκτές εφορίας  thumbnail

Διάταξη-σοκ :Έφοδοι και στο σπίτι από τους ελεγκτές εφορίας

Διάταξη-σοκ με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα των ελεγκτών της εφορίας να εισέρχονται για έλεγχο ακόμη και στην κατοικία του φορολογούμενου, εφόσον αυτή δηλώνεται ως έδρα της επαγγελματικής του δραστηριότητας και χωρίς να έχουν άδεια εισαγγελικού λειτουργού, περιλαμβάνει το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. 

Ο έλεγχος στην κατοικία του φορολογούμενου θα μπορεί μάλιστα να πραγματοποιείται με την συνοδεία αστυνομικού οργάνου, ακόμη και σε ώρες πέραν του επίσημου ωραρίου εργασίας. Σύμφωνα ειδικότερα με τη διάταξη που περιελήφθη στην παράγραφο 6 του άρθρου 46 του πολυνομοσχεδίου: 

α) Ο επιτόπιος φορολογικός έλεγχος διενεργείται στις εγκαταστάσεις του φορολογούμενου κατά το επίσημο ωράριο εργασίας της Φορολογικής Διοίκησης, πλην όμως αυτός μπορεί να παρατείνεται μέχρι την ολοκλήρωσή του ακόμη και μετά την παρέλευση του ωραρίου αυτού.

β) Η είσοδος στην κατοικία του φορολογούμενου επιτρέπεται μόνο με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, εκτός αν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην τελευταία περίπτωση η πρόσβαση αφορά μόνο τους χώρους, στους οποίους ασκείται η δραστηριότητα αυτή.

γ) Ο αρμόδιος υπάλληλος της φορολογικής διοίκησης μπορεί, οποτεδήποτε, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, να ζητήσει τη συνδρομή των οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου και τα όργανα αυτής υποχρεούνται να την παρέχουν κατά το χρόνο και στον τόπο που ζητείται.
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X