Tα 20 πιο δημοφιλή βιβλία της εβδομάδας!

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο τελευταίος χορός, της Βικτώρια Χίσλοπ (Διόπτρα). Διηγήματα με ήρωες που κινούνται στους αθηναϊκούς δρόμους και στα χωριά της χώρας.

1Q84, του Χαρούκι Μουρακάμι, βιβλίο τρίτο (Ψυχογιός). Το τελευταίο μέρος της τριλογίας που υμνεί τον έρωτα και το όνειρο.

Το χειρόγραφο της Άκρα, του Πάολο Κοέλιο (Λιβάνης). Ένα κάλεσμα για να συλλογιστούμε τις αρχές και την ανθρωπιά μας.

Το παιδί από τη Γερμανία, της Camilla Lackberg (Μεταίχμιο). Μέσα από τα ημερολόγια μιας γυναίκας αποκαλύπτεται μια σκοτεινή σελίδα του παρελθόντος της Σουηδίας.

Ουρανόπετρα, του Γιάννη Καλπούζου (Μεταίχμιο). Μια διαδρομή ανάμεσα σε Κύπρο, Αθήνα, Θεσσαλία, Ήπειρο, από το 1878 ως το 1917. Ένας άνδρας διεκδικεί και αναζητεί.

 Σ’ ένα γύρισμα της ζωής, της Αλκυόνης Παπαδάκη (Καλέντη). Ένα επίκαιρο μυθιστόρημα, με σκάνδαλα, τράπεζες και βολεμένους ανθρώπους.

Ο κοκκινολαίμης, του Jo Nesbo (Μεταίχμιο). Ο ντεντέκτιβ Χάρι έρχεται αντιμέτωπος μ’ έναν κόσμο παράνομου εμπορίου όπλων. 

Η αμαρτία της ομορφιάς, της Σόφης Θεοδωρίδου (Ψυχογιός). Η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα σε ταραγμένα χρόνια.  

Πενήντα αποχρώσεις του γκρι – Η απελευθέρωση, της E. L. James (Πατάκης). Ο τρίτος τόμος της τριλογίας που έγινε παγκόσμιο εκδοτικό γεγονός.

 Σε βρίσκει η ποίηση, του Τίτου Πατρίκιου (Κίχλη). Η πιο πρόσφατη ποιητική συλλογή του, σαν δημόσια εξομολόγηση.

 

ΜΕΛΕΤΕΣ, ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας, του Κάρλο Μ. Τσιπόλα (Κέδρος).Ένα πνευματώδες δοκίμιο σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει, να κατανοήσει και να εξουδετερώσει την ανθρώπινη ηλιθιότητα.

Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα, του Γιάννη Καψή (Λιβάνης). Ρητά και απόρρητα είναι ο υπότιτλος ενός βιβλίου με πολλές μνήμες, που φωτίζουν μια πολιτική προσωπικότητα.

 Αθήνα – Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και την λογοτεχνία, των Θ. Γιοχάλα, Τ. Καφετζάκη (Εστία). Μια διαφορετική ξενάγηση σε κτίρια και μνημεία της Αθήνας, μέσα από τη λογοτεχνία.

Γιατί το Βυζάντιο, της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ (Μεταίχμιο).Ένα απόσταγμα σχεδόν βιωματικό, από την πολύχρονη διδασκαλία της διαπρεπούς βυζαντινολόγου στη Σορβόννη.

 1821, η αρχή που δεν ολοκληρώθηκε, της Αθηνάς Κακούρη (Πατάκης). Μια συνοπτική παρουσίαση όσων έγιναν τα δέκα πρώτα χρόνια της Επανάστασης, ως τη δολοφονία του Καποδίστρια.

Ο Έλληνας βεζίρης, του Έστερ Ντ. Τζένκινς (Αιώρα). Η μυθιστορηματική ζωή του Ιμπραήμ πασά, που ανασυνθέτει με εγκυρότητα και γλαφυρότητα τη ζωή και τα ήθη της Οθωμανικής Αυλής. 

 Ο δικηγόρος, του Παπινιανού (Εστία). Ο δικηγόρος Τρύφων Κουταλίδης αυτοβιογραφείται και ξαναθυμίζει μια ολόκληρη εποχή.

 Νεότερη Ελλάδα, μια ιστορία από το 1821, των Θ. Βερέμη – Ιω. Κολιοπούλου (Πατάκης). Η ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους από το 1821 έως σήμερα.

Προσοχή, δαγκώνει, του Αρκά (Γράμματα). Ένα άλμπουμ, με το γνωστό, μαύρο αλλά σπινθηροβόλο χιούμορ του Αρκά.

Γιατί ο Μαρξ είχε δίκιο, του Τέρρυ Ίγκλετον (Πατάκης). Ένα μαχητικό βιβλίο που αντιμάχεται την άποψη πως ο μαρξισμός είναι νεκρός.

Αυτήν την εβδομάδα τα στοιχεία προέρχονται από τα βιβλιοπωλεία «Ευρυπίδης» (Χαλάνδρι, Κηφισιά).

Σχετικά άρθρα