Θες να δείχνεις ως και 10 χρόνια νεότερη; Οι 3 «κανόνες» για λαμπερή επιδερμίδα!

Η λαμπερή επιδερμίδα είναι κάτι που θέλουν όλες οι γυναίκες και όχι μόνο για μια συγκεκριμένη περίοδο, όπως οι γιορτές ή τα γενέθλιά τους.

Γράφει η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου

Και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτό το τόσο ποθητό αποτέλεσμα είναι όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί λόγω του ήλιου που κάνει καλό στη γενικότερη υγεία μας αλλά ξηραίνει το δέρμα πολύ γρήγορα αν δεν είναι κατάλληλα προστατευμένο.

Σίγουρα πολλές γυναίκες αναζητούν γρήγορες μεθόδους, γνωστές ως «quick fix» ώστε να μην επενδύσουν πολύ χρόνο στην όλη διαδικασία ενώ στοχεύουν στην άμεση βελτίωση της εμφάνισής τους. Εκείνο όμως, που πολλοί θυσιάζουν στον… βωμό τους κάλλους είναι ότι η υγεία, άρα η βέλτιστη εμφάνιση της επιδερμίδας, δεν είναι υπόθεση 24 ωρών.

Δεν μιλάμε για «κούρεμα, χτένισμα ή βάψιμο» που μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην εμφάνιση ούτως ή άλλως… Η άψογη εμφάνιση στην καθημερινότητα, στην εργασία, στη γυμναστική είναι «δουλειά» που γίνεται όλο τον χρόνο.

Πώς θα αποκτήσουμε καλύτερη επιδερμίδα;

Και αυτό διότι, υπάρχουν πολλές μέθοδοι που σταδιακά επιβραδύνουν τη γήρανση ενώ παράλληλα διορθώνουν τα αναστρέψιμα σημάδια στην επιδερμίδα! Αυτοί είναι οι τρόποι που κάνουν τη διαφορά και μιλάμε για φυσικές επιλογές χωρίς τη χρήση νυστεριού και την υλοποίηση κάποιας επέμβασης αισθητικής όπως το μπότοξ ή τα δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.

Και όπως ισχύει για το πρόσωπα, έτσι και για το σώμα, δεν υπάρχουν λύσεις – αστραπή! Ακόμα και την πιο αποτελεσματική και γρήγορη μέθοδο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, την κρυολιπόλυση, χρειάζονται τουλάχιστον 6 εβδομάδες για να φανεί η διαφορά σε πόντους.

Έτσι, για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και το ενδεχόμενο να δείχνει κάποια γυναίκα ως και 10 χρόνια νεότερη, καλό είναι να:

  • Μην ξοδεύετε μια… περιουσία σε ακριβά καλλυντικά.

Πείτε «ναι» στη σποραδική  χρήση καλλυντικών και καθαρισμών ώστε το δέρμα να μην συνηθίσει τα χημικά, ενώ είναι συνετό να αποφεύγετε όπου και όσο γίνεται να βάφεστε. Και αν τυχόν έχετε βαφτεί, ποτέ μην πέφτετε για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείτε.

  • Μην τρέφεστε ανθυγιεινά.

Το νερό είναι ο «σύμμαχός» μας και όμως, υπάρχει κόσμος που δεν το έχει εντάξει τόσο όσο θα έπρεπε στη διατροφή και την καθημερινότητά του, ενώ είναι σύνηθες να παραμελεί κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

  • Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες.

«Ακούστε» τον εαυτό σας και προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σας όσο είναι. Η απώλεια των όποιων περιττών κιλών πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με κάποιον ειδικό διατροφολόγο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Θέλω να κάνω πίλινγκ και μάσκες προσώπου μόνη μου… Πόσο συχνά μπορώ;»

«Θέλω να δείχνω πιο νέα και υγιής…» Καθημερινά, διατροφικά tips για καλύτερη επιδερμίδα!

Σχετικά άρθρα