Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο φόρο ακινήτων;
Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο φόρο ακινήτων;  thumbnail

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο φόρο ακινήτων;

Μπορεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) να παίρνει το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να στέλνει την πληρωμή του στις εφορίες, αυτό όμως που δεν παίρνει είναι τα υπέρογκα φορολογικά βάρη που έχει επωμιστεί η ακίνητη περιουσία, τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η οποία παραθέτει πίνακες με όλες τις κλίμακες του νέου φόρου και παραδείγματα, πλέον από το 2014 ο νέος φόρος για τα σπίτια θα υπολογίζεται με 12 κλίμακες με συντελεστές που θα ξεκινούν από τα 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και θα φτάνουν έως και τα 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ο φόρος των οικοπέδων, που οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν ξεχωριστό φόρο για το καθένα, καθώς μέχρι και φέτος πλήρωναν μόνο για τη συνολική τους περιουσία, θα ξεκινά από 0,003 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και θα κλιμακώνεται έως τα 9.000 ευρώ το τριγωνικό μέτρο, ενώ ο φόρος για τα αγροτεμάχια θα ξεκινά από το 1 ευρώ το στρέμμα και θα κλιμακώνεται ανάλογα με τους επιμέρους συντελεστές που υπάρχουν. 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X