Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εξαφανίζουν δασικές εκτάσεις στα σύνορα οι Αλβανοί
Εξαφανίζουν δασικές εκτάσεις στα σύνορα οι Αλβανοί  thumbnail

Εξαφανίζουν δασικές εκτάσεις στα σύνορα οι Αλβανοί

Σε «ξέφραγο αμπέλι» έχει μετατρέψει η κρίση την ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου υπάρχουν δύο από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της χώρας μας, οι Πρέσπες και ο Γράμμος. Η απομάκρυνση των στρατιωτικών μονάδων από την Καστοριά, η μείωση της δύναμης των συνοριοφυλάκων και ο οικονομικός παροπλισμός των φορέων διαχείρισης έχουν ως αποτέλεσμα να σημειώνονται σχεδόν καθημερινά κρούσματα λαθροϋλοτομίας και λαθραλιείας. 

Στις πλαγιές του Γράμμου, στα σύνορα του νομού Καστοριάς με την Αλβανία, έχουν αποψιλωθεί περίπου 5.000 στρέμματα δάσους, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, οι οργανωμένες συμμορίες που επιδίδονται στην καταστροφή του φυσικού τοπίου αποκομίζουν κέρδη που φτάνουν ακόμα και το 1,8 εκατ. ευρώ! Την ίδια στιγμή, στις Πρέσπες τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας έχουν αυξηθεί πάνω από 50% τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι ψαράδες ζουν κάθε ημέρα με τον φόβο της κλοπής της ψαριάς τους από ένοπλα συμμορίες. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews


 


Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X