Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μέτρα για την αιθανομίχλη με δωρεάν ρεύμα
Μέτρα για την αιθανομίχλη με δωρεάν ρεύμα  thumbnail

Μέτρα για την αιθανομίχλη με δωρεάν ρεύμα

Την ώρα που οι αρμόδιες αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αιθαλομίχλη που προκαλείται από την υπερβολική χρήση τζακιών- με δεδομένο ότι χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα- το Υπουργείο Περιβάλλοντος κινεί τις διαδικασίες προκειμένου να υπογραφεί υπουργική απόφαση για τη δωρεάν παροχή ρεύματος τις ημέρες που το φαινόμενο είναι έντονο.

Έπειτα από σχετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), η απόφαση ενδεχομένως θα υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών, με αναδρομική μάλιστα ισχύ του μέτρου. Με αυτόν τον τρόπο παρέχονται οικονομικά κίνητρα στους πολίτες, έτσι ώστε να περιορίσουν τη χρήση τζακιών.

Το εν λόγω μέτρο θα εφαρμόζεται για όσες οικογένειες έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και για τις ημέρες που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων αγγίζει τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση ενδεχομένως να περιλαμβάνει αναπροσαρμογή των ορίων κατανάλωσης των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ. σε σχέση με την ποσότητα που επιτρέπεται να καταναλώσουν δωρεάν. Το ηλεκτρικό ρεύμα θα παρέχεται για διπλάσιο αριθμό ημερών κατά τις οποίες καταγράφεται η υπέρβαση.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ που έχουν εγκαταστήσει συστήματα θέρμανσης με καύση ξύλου, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα διευκολύνει ουσιαστικά τους κατοίκους των αστικών κέντρων. Παράλληλα, θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό των εκπεμπόμενων αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα σαφές κίνητρο προς τους πολίτες, ώστε να στραφούν σε λιγότερο ρυπογόνα συστήματα, όπως το ηλεκτρικό.

«Πνίγηκε» το Σαββατοκύριακο η Αθήνα


Αναφορικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ιδιαίτερα το Σάββατο καταγράφηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Στο Μαρούσι, η τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ανήλθε στα 110 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και σε κάποιους άλλους σταθμούς μέτρησης η ποσότητα αυτή κυμάνθηκε από 85 έως 87 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Πηγή: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X