Αγριογούρουνο με πουρέ

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;"><strong>Για το αγριογούρουνο</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">2 κιλά αγριογούρονο κομμένο σε μερίδες</span><br /><span style="font-size: medium;">15 κόκκοι μαύρο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 καρότο κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πράσο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ξύλο κανέλας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">3 λίτρα νερό ή ζωμός κότας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα και ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Για τον πουρέ</span></strong></span><br /><span style="font-size: medium;">2 κιλά πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">2 λίτρα φρέσκο γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες ή ζητάμε από το χασάπη να το κόψει.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Για το φαγητό αυτό καλό είναι να ξεκινήσουμε την προεργασία μια με δύο ημέρες πριν,  καθώς το αγριογούρουνο για να πάρει γεύση πρέπει να μείνει στο ψυγείο μέσα στο κρασί και τα λαχανικά για κάποιες ώρες, οπότε υπολογίστε πότε  πρέπει να αγοράσετε τα υλικά και και πότε θέλετε να το μαγειρέψετε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Αφού το καθαρίσουμε, βάζουμε το αγριογούρουνο σε μια λεκάνη μαζί με το κόκκινο κρασί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι, το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το ξύλο κανέλας.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά το κρέας με τα λαχανικά και τα μυρωδικά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Καλύπτουμε τη λεκάνη με το καπάκι της ή με μια πλαστική μεμβράνη(μπορούμε αντί για λεκάνη να χρησιμοποιήσουμε πλαστικό μπολ)  και αφήνουμε το αγριογούρουνο μέσα στο κρασί, με τα λαχανικά και τα μυρωδικά για μια νύχτα τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα για 24 με 30 ώρες.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Όταν βγάλουμε το αγριογούρουνο από τη λεκάνη, σουρώνουμε το κρέας και κρατάμε το ζουμί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να ζεσταθεί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το αγριογούρουνο και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Το γυρνάμε με ένα πιρούνι και προσέχουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια βγάζουμε το αγριογούρουνο από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Αλευρώνουμε το αγριογούρουνο και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σβήνουμε με τη μαρινάδα από το κρέας που έχουμε κρατήσει.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μόλις τα υγρά ελαττωθούν στο μισό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό για να συνεχιστεί το βράσιμο του αγριογούρουνου.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ενώ το κρέας βράζει, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 6-7 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μόλις μαλακώσουν, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το αγριογούρουνο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το αγριογούρουνο να σιγοβράζει για 2 ½ ώρες ώστε να μαλακώσει.</span></p>
<p><br /><span style="font-size: medium;">Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αν κρίνουμε ότι χρειάζεται,  αλατοπιπερώνουμε ξανά.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Για να φτιάξουμε τον πουρέ</strong>,καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τους κύβους πατάτας και τους βράζουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μόλις βράσουν οι πατάτες, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο του μίξερ.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε με το σύρμα και ο πουρές μας είναι έτοιμος.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε το αγριογούρουνο με τον πουρέ όσο ακόμα είναι ζεστός.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 170 λεπτά</span></h4>
<h4 class="title"> </h4>
<h4 class="title"> </h4>

Σχετικά άρθρα