Κριτσίνια με παπαρουνόσπορο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">75 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 γραμμάριο κόκκινο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως</span><br /><span style="font-size: medium;">125 γραμμάρια μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">75 γραμμάρια φυτίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">45 γραμμάρια λευκό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">3 γραμμάρια αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">75 γραμμάρια μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο)</span><br /><span style="font-size: medium;">5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την μαργαρίνη, την φυτίνη, το λευκό κρασί, το αλάτι, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το κόκκινο πιπέρι και το 1 αυγό. Τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χαμηλώνουμε στη μικρή ταχύτητα και χωρίς να κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το κοσκινισμένο μαλακό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε για 7 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη και την τυλίγουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τη βγάζουμε και την πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα για σαν μακρόστενα κορδόνια.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε τα κριτσίνια με παπαρουνόσπορο. Προσοχή πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα