Κέικ με ινδική καρύδα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το κέικ</span><br />2 κούπες ινδική καρύδα<br />2 κούπες αλεύρι<br />1 κούπα γάλα<br />6 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια μαργαρίνη<br />2 κούπες ζάχαρη<br />1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ<br />1 βανίλια</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη βουτυρόκρεμα</span><br /><span style="font-size: medium;">227 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">512 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><span style="font-size: medium;">έως 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><span style="text-decoration: underline;">Για το κέικ</span></span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Όταν κρυώσει απλώνουμε από πάνω τη βουτυρόκρεμα με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη βουτυρόκρεμα</span><br /><span style="font-size: medium;">Η βουτυρόκρεμα ή αλλιώς (buttercream) χρησιμοποιείτε για frosting cupcakes, cakes, διακόσμηση μπισκότων και γέμιση σε γλυκά</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στο κάδο του μίξερ χτύπησε το βούτυρο για λίγα λεπτά με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και χαμηλώστε τη ταχύτητα  (τόσο ώστε η να μην φέυγει από το μίξερ)χτυπήστε μέχρι η ζάχαρη έχει ενσωματωθεί με το βούτυρο. Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και να χτυπήστε για 3 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ μαλακή προσθέστε όσο χρειάζεται άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να σκληρύνει. Αν πάλι είναι πολύ σκληρό προσθέστε 1 κουταλιά ακόμα κρέμα γάλακτος.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα