Αρχική / Ψυχολογία / Διατροφικές διαταραχές / Έχω πάρει πολλά κιλά: Φταίει η ψυχολογία μου;
Έχω πάρει πολλά κιλά: Φταίει η ψυχολογία μου; thumbnail

Έχω πάρει πολλά κιλά: Φταίει η ψυχολογία μου;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Έχω πάρει πολλά κιλά. Δεν μπορώ να χάσω έστω και ελάχιστα:  Φταίει η ψυχολογία μου; Βοηθήστε με.


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής, κύριος Δημήτρης Κατσαρός.Βασικά αυτό που τονώνει πολύ την αυτοπεποίθησή μας στην περίπτωση που έχουμε πάρει πολλά κιλά και θέλουμε να τα χάσουμε είναι να επισκεφτούμε έναν διαιτολόγο ο οποίος θα κάνει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για εμάς και ο οποίος θα δημιουργήσει μια δίαιτα με βάση όχι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε αλλά με βάση αυτό που είμαστε. Αυτό το πράγμα θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση γιατί δεν θα έχει κόπο δεν θα μας εξαντλήσει στην πείνα αλλά μας λαμβάνει υπόψη. Θα είναι κάτι σαν μια μεταφορική «μαμά» που θα λαμβάνει υπόψη κυρίως τις ανάγκες και όχι τις επιθυμίες σας σε ένα βαθμό που θα μας ματαιώνει τόσο ώστε να αντέχουμε τη ματαίωση. Να μην είναι δηλαδή μια τεράστια ματαίωση την οποία δεν μπορούμε να αντέξουμε και άρα δεν έχει νόημα να προσπαθούμε.


Μια επίσκεψη λοιπόν συστήνουμε σε έναν εξειδικευμένο διαιτολόγο και βέβαια στη συνέχεια μια υπομονή και ανεκτικότητα με τον εαυτό της. Πρέπει επίσης να μπουν μικροί στόχοι τους οποίους θα μπορέσει να φέρει εις πέρας.


Και ας δώσουμε και μερικές συμβουλές για όλους τους αναγνώστες μιας και έρχονται γιορτές και πολλοί αγχώνονται για το πώς θα εμφανιστούν σε οικογενειακές συναντήσεις και θέλουν να χάσουν γρήγορα κιλά ή για όσους αγχώνονται πως θα πάρουν βάρος. Να έχουμε υπόψη μας ότι για κάθε μπουκιά που τρώμε ο λόγος πρέπει να είναι η ανάγκη για πείνα. Για κάθε μπουκιά να εξετάζουμε αν την τρώμε επειδή πραγματικά πεινάμε ή αν απλά καταπνίγουμε κάτι, τρώμε επειδή δεν εκφράζουμε ένα συναίσθημα ή επειδή νιώθουμε αμήχανα. Να τρώμε το φαγητό με βάση την ανάγκη και όχι με βάση την επιθυμία. Πολλοί θέλουν να χάσουν κιλά μέσα στις γιορτές. Αυτό είναι δύσκολο και αυτοτιμωτηρικό θα μπορούσαμε να το πούμε. Ας προσπαθούμε να είμαστε απλά σταθεροί και έπειτα όταν γυρίσουμε στην καθημερινότητα θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε πιο εντατικά με την απώλεια των περιττών κιλών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X