Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το δεξί χέρι του Άκη και τα 13,7 εκ. δολάρια στη Σιγκαπούρη
Το δεξί χέρι του Άκη και τα 13,7 εκ. δολάρια στη Σιγκαπούρη  thumbnail

Το δεξί χέρι του Άκη και τα 13,7 εκ. δολάρια στη Σιγκαπούρη

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντόπισε για πρώτη φορά τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό που συνδέεται με τα εξοπλιστικά. Ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών Αντώνης Κάντας συνελήφθη και καλείται σήμερα να απαντήσει σε ποιόν ανήκουν τα λεφτά.


Ο Αντώνης Κάντας ήταν λίγο κάτω ιεραρχικά στο υπουργείο από τον Γιάννη Σμπώκο που καταδικάστηκε πρόσφατα στη δίκη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.


Πριν από λίγο καιρό, τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί με ένταλμα που ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα, σχετικά με ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του και με κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» που αφορούσαν σε επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος στρατού.


Ο Κάντας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απολογήθηκε για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας για σύμβαση που αφορούσε επέκταση τηλεπικοινωνιών του Στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.


Η ποινική του μεταχείριση θα κριθεί από τους ανακριτές Γαβριήλ Μάλλη και Γιάννη Σταυρόπουλο, ενώ το στοίχημα για τις αρχές είναι να φέρουν πίσω τα χρήματα, αλλά και να βρουν άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τη διακίνηση της υπέρογκης μίζας.


- Πηγή: http://marketnews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X