Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Έρωτας: Γιατί οι άνδρες δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους;
Έρωτας: Γιατί οι άνδρες δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους;  thumbnail

Έρωτας: Γιατί οι άνδρες δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Βγαίνω αυτόν τον καιρό με ένα πολύ λογικό άνδρα και πολύ μαζεμένο συναισθηματικά. Παρόλο που υπάρχει έλξη αναφέρει σε συζητήσεις πως δεν πιστεύει πολύ στον έρωτα. Η απορία μου είναι γιατί οι περισσότεροι άνδρες τα φιλτράρουν όλα με τη λογική; Γιατί δεν μπορεί ένας άνδρας να νιώσει το πολύ απλό συναίσθημα του έρωτα; Πιστεύετε ότι μπορεί ο συγκεκριμένος κάποια στιγμή να το νιώσει; Ή απλά θα τα αναλύει όλα και θα τα φιλτράρει με το μυαλό αλλά όχι με την καρδιά; Μπορεί ένας άνδρας να αλλάξει μυαλά;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


Μπορεί να υπάρχει μια άμυνα του ανθρώπου σε καταστάσεις που είναι διάχυτες και έντονες και αυτή η άμυνα θα μπορούσε να λέγεται διανοικοποίηση. Και τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι πρέπει πάρα πολύ να βάλουμε τα πράγματα σε κουτάκια να τα βάλουμε σε συγκεκριμένες διαστάσεις για να μπορέσουμε να τα μετρήσουμε, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική ο ορθολογισμός. Αυτό το πράγμα όμως κάνει ουσιαστικά το συναίσθημα φτωχό. Αν σκεφτούμε ότι οι σκέψεις μας είναι στενοί διάδρομοι και ότι το συναίσθημα είναι ένα νερό που πρέπει να περάσει αυτούς τους διαδρόμους για να μπορέσει να διατηρηθεί μια σταθερότητα και η πίεση να μη διαλύσει το σύστημα της σκέψης θα πρέπει αυτοί οι διάδρομοι να είναι πιο ευρείς να χωράνε δηλαδή όλο και περισσότερα πράγματα. Να μπορέσουμε να δεχτούμε και το μετέωρο στον έρωτα και το αμφίβολο , το οποίο δεν μπορούμε ακριβώς να το μετρήσουμε , να το εκλογικεύσουμε. Αλλιώς θα είμαστε αναγκασμένοι να μη βιώνουμε έντονα συναισθήματα.


Ίσως αυτό που μπορεί να κάνει η αναγνώστρια είναι να ακούει  αυτά που έχει να πει ο άνδρας και να προσπαθεί να τα συμπληρώνει με το συναίσθημα. Να χρωματίζει με τα συναισθήματά της αυτά που ακούει. Ίσως είναι δύσκολο αλλά αν είναι ερωτευμένη με τον άνθρωπο αυτό θα βρει τον τρόπο να τα ζωντανέψει αυτά που της λέει. Και με την πάροδο του χρόνου αυτός ο άνθρωπος ίσως σταματήσει να αναλύει τόσο πολύ, ίσως χαλαρώσει και καταφέρει να νιώσει πράγματα αντί να προσπαθεί να εκλογικεύει το κάθε τι.


Οι άνθρωποι  που φοβούνται το συναίσθημα και τις συνέπειές του τείνουν να είναι λιγότερο δεκτικοί και να μην αφήνουν πολλά περιθώρια. Είναι πιο κλειστοί. Όσοι δεν το φοβούνται το συναίσθημα έχουν πιο πετυχημένες σχέσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλειστικά και μόνο αυτοί μπορούν να ερωτευθούν.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X