Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Πώς να μιλήσεις στα παιδιά σου για τον αυνανισμό: "Είναι εντελώς φυσιολογικό"
Πώς να μιλήσεις στα παιδιά σου για τον αυνανισμό: "Είναι εντελώς φυσιολογικό"  thumbnail

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά σου για τον αυνανισμό: "Είναι εντελώς φυσιολογικό"

Μερικοί πιστεύουν οτι ο αυνανισμός είναι λάθος και βλάπτει. Μερικές θρησκείες το θεωρούν αμάρτημα. Ο αυνανισμός δεν μπορεί να σε βλάψει, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει έγκυος, ούτε κινδυνεύεις από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.


Πολλοί άνθρωποι αυνανίζονται. Άλλοι οχι. Το να αυνανίζεσαι ή οχι, είναι δική σου επιλογή. Ο αυνανισμός είναι απόλυτα φυσιολογικός. 
 


Όταν οι άνθρωποι αυνανίζονται, τρίβουν συχνά τα γεννητικά τους όργανα με τα χέρια τους ή με κάτι μαλακό, όπως ένα μαξιλάρι. Ενα κορίτσι τρίβει συνήθως την κλειτορίδα του και ένα αγόρι το πέος του. Η κλειτορίδα, όσο και το πέος, είναι ευαίσθητα στο άγγιγμα. Το άτομο μπορεί να νιώσει ενα ζεστό, όμορφο, γαργαλιστικό, ερεθιστικό συναίσθημα σε όλο του το σώμα όσο αυνανίζεται. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να γίνεται όλο και πιο έντονο μέχρι να φτάσει στην κορύφωσή του – στο ζενίθ του. Σε αυτή τη στιγμή το αγόρι μπορεί να εκσπερματώσει, αλλά και το κορίτσι να νιώσει δυνατό ερεθισμό στο χώρο γύρω απο το αιδοίο της ή σε όλο της το σώμα και συγχρόνως να νιώσει τον κόλπο της υγρό. Και για τους δύο, αγόρια και κορίτσια, αυτό που αισθάνονται ονομάζεται οργασμός, και όταν συμβαίνει λέμε "έχω οργασμό". Μετά τον οργασμό οι άνθρωποι αισθάνονται συνήθως χαλαροί και ήρεμοι.


 


Κατά κανόνα, αλλά οχι πάντα, οι άνθρωποι έχουν οργασμούς όταν αυνανίζονται ή όταν έχουν σεξουαλική επαφή. Όμως τόσο τα κορίτσια, όσο και τα αγόρια μπορούν να έχουν οργασμό στα όνειρά τους. Οι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν σε οργασμό μερικές φορές, και άλλες όχι. Δεν έχουν όλοι και πάντα οργασμούς. 
Συνήθως, όταν οι άνθρωποι αυνανίζονται, φαντάζονται κάποιον ή κάτι όμορφο και σεξουαλικό. Μερικοί ερεθίζονται σεξουαλικά χωρίς τον αυνανισμό, απλά με το να κοιτάζουν σέξι φωτογραφίες ή με το να ονειρεύονται ή να έχουν φαντασιώσεις για κάτι ερεθιστικό. Άνθρωποι όλων των ηλικιών αυνανίζονται: παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και ηλικιωμένοι. Κορίτσια και αγόρια αρχίζουν τον αυνανισμό συνήθως στην εφηβεία, όμως άλλα παιδιά αρχίζουν πολύ νωρίτερα. 


 


 Από το βιβλίο της Ρόμπιν Χ. Χάρρις "Ας μιλήσουε για το σεξ", Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ


  


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X