Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Γιατί πονάνε τα κόκαλά μου όταν αλλάζει ο καιρός;
Γιατί πονάνε τα κόκαλά μου όταν αλλάζει ο καιρός;  thumbnail

Γιατί πονάνε τα κόκαλά μου όταν αλλάζει ο καιρός;

Αναγνώστης μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Πριν καιρό είχα σπάσει το πόδι μου. Από τότε κάθε φορά που έχει παραπάνω υγρασία και κρύο, πονάω αρκετά σε αυτό το σημείο. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Μπορώ να κάνω κάτι για να μην πονάω? Ισχύει αυτό που λένε οτι πονάνε τα κόκαλά μας όταν αλλάζει ο καιρός? Ευχαριστώ"


Την απάντηση μας έδωσε ο κος Γιώργος Λυρίτης, ομότιμος καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Γιώργος Λυρίτης


Οι απότομες αλλαγές της βαρομετρικής πίεσης που συμβαίνουν με τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών μπορεί να προκαλέσουν συγκέντρωση νερού σε παλιότερες ουλές, όπως είναι τα παλιά κατάγματα. Η συγκέντρωση του νερού χαρακτηρίζεται πάντα από αύξηση των τοπικών πόνων. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό ότι τα άτομα που έχουν παλιά κατάγματα αντιλαμβάνονται τις καιρικές μεταβολές σαν τοπικό πόνο στην περιοχή του κατάγματος.


Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία και πρόληψη αυτών των πόνων, εκτός από τοποθέτηση θερμών επιθεμάτων (κομπρέσες), όταν ο καιρός αλλάζει, πάνω στην περιοχή του παλαιού κατάγματος, καθώς επίσης και τη χρήση κοινών αναλγητικών με παρακεταμόλη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X