Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στο Κορυδαλλό παρέα με τον Άκη ο Κάντας
Στο Κορυδαλλό παρέα με τον Άκη ο Κάντας  thumbnail

Στο Κορυδαλλό παρέα με τον Άκη ο Κάντας

Πλούσιο υλικό με το οποίο μπορεί να ξετυλιχτεί το κουβάρι της διαδρομής του "μαύρου" χρήματος από τις μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα, όπως αυτό των υποβρυχίων U 214, έδωσε ο Αντ.Κάντας ενώπιον των ανακριτών Μάλλη και Σταυρόπουλου.

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αφορά σε μίζα για τα υποβρύχια.

Η πρόωρη απόφαση για την προσωρινή του κράτηση πριν ουσιαστικά ολοκληρώσει την απολογιά του ελήφθη λόγω της παρέλευσης του πενθήμερου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή. 

Η απολογία του θα συνεχιστεί σήμερα διότι δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τα όσα θέλει να αποκαλύψει στους ανακριτές. 

Μέχρι στιγμής έχει δώσει ζωτικές πληροφορίες, όχι μόνο για τα ποσά που έχει ο ίδιος στην κατοχή του και αποτελούν προϊόν μίζας για εξοπλιστικές προμήθειες, αλλά και για πρόσωπα που εμπλέκονται σε παράνομες χρηματοδοτήσεις. 

Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της μαραθώνιας απολογίας του προχώρησε σε πλήρη παραδοχή ότι τα ποσά που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της Σιγκαπούρης ύψους 13,7 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και στον δεύτερο τραπεζικό λογαριασμό, την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε ο ίδιος στους ανακριτές, είναι δικά του. 

Παράλληλα, ο Αντ.Κάντας έδωσε στοιχεία για τουλάχιστον πέντε πρόσωπα που τον δωροδόκησαν και οι οποίοι ήταν ενδιάμεσοι παράγοντες μεγάλων εταιριών. Μίλησε και έδωσε ονόματα 10 offshore εταιριών οι όποιες, όπως ισχυρίστηκε, είναι δικές του και μέσω αυτών έκανε διαδρομή σε όλο τον κόσμο το μαύρο χρήμα και κατονόμασε το πρόσωπο που τον βοήθησε για να ανοίξει αυτές τις offshore εταιρίες. 

Μέχρι τώρα ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών δεν έχει μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος. 

Επαναπατρίζονται οι μίζες

Ο κατηγορούμενος έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφούν στο Δημόσιο οι μίζες τις οποίες φέρεται να αποδέχεται ότι έλαβε και αγγίζουν τα 16 εκατομμύρια δολάρια. 

Χθες ολοκληρώθηκαν και οι τυπικές διαδικασίες εκ μέρους του δημοσίου για τον επαναπατρισμό των μιζών. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα ενεργοποιήθηκε ειδικός υπολογαριασμός του ελληνικού δημοσίου και σε αυτόν θα κατατίθενται ποσά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου που θα προέρχονται από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν υπολογαριασμό, οι πόροι του οποίου στόχος είναι να διοχετευθούν σε υποδομές στα πεδία της πρόνοιας, υγείας και παιδείας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Προφυλακιστέος ο Α.Κάντας

Έτοιμος να δώσει διευθύνσεις και ονόματα

Άνοιξε ο λογαριασμό στην ΤτΕ για τα χρήματα των μιζών
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X