8 μύθοι για το σεξ

1. Αν υπάρχει χημεία την πρώτη φορά το σεξ θα είναι καλό

Η φυσική χημεία που βλέπουμε στην τηλεόραση και στις ταινίες δείχνει ότι το σεξ μεταξύ δύο ατόμων που μόλις γνωρίστηκαν είναι καταπληκτικό. Όμως στον πραγματικό κόσμο, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Το ανθρώπινο σώμα δεν έρχεται με ένα εγχειρίδιο οδηγιών. Η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για καλό σεξ, όπως είναι η προθυμία να είμαστε ανοιχτοί για να δοκιμάσουμε νέες τεχνικές και στάσεις για μάθουμε τι αρέσει στο ταίρι μας πραγματικά.

2. Οι άνδρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από τις γυναίκες

Αν και πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να πιστεύουν ότι οι άντρες είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για σεξ,  η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες βιώνουν καθημερινές διακυμάνσεις της λίμπιντο τους, όπως και οι γυναίκες. Η λίμπιντο ενός άνδρα μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες όπως και μιας γυναίκας. Όπως, την ερωτική επιθυμία, την διατροφή, την υγεία, τον ύπνο, το άγχος, την αυτοπεποίθηση του κ.ά. Οι γυναίκες έχουν επιπλέον παράγοντες που επηρεάζουν τη λίμπιντό τους, όπως τον εμμηνορροϊκό κύκλο τους και τα αντισυλληπτικά χάπια (εάν παίρνουν).

3. Το σεξ χάνει τη σημασία του όσο μεγαλώνουμε

Το σεξ είναι μια σημαντική πτυχή της φυσικής και της συναισθηματικής υγείας για τους ενήλικες όλων των ηλικιών, ακόμη και για τους κάπως μεγαλύτερους. Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια μείωση της λίμπιντο είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να σχετίζεται με μια σειρά άλλων ελλείψεων. Όπως, κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, παρενέργειες των φαρμάκων που παίρνουν, αλλαγές σε μια σχέση, εμπόδια επικοινωνίας ή την απώλεια ενός συζύγου ή του συντρόφου.

4. Το μέγεθος μετράει

Ακόμη και αν μπορούσαμε να πούμε το μέγεθος ενός πέους ακριβώς, έρευνες δείχνουν ότι η περιφέρεια, όχι το μήκος, μπορεί να είναι μεγαλύτερος παράγοντας για την γυναικεία απόλαυση. Μελέτες έχουν δείξει ότι πάνω από το 75% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό μέσω του στοματικού έρωτα, σε αντίθεση με το 25% που φτάνει μόνο με την συνουσία. Η επαφή με την κλειτορίδα και τον κόλπο οδηγεί σε οργασμό, η οποία δεν επιτυγχάνεται πάντοτε αυστηρά μέσω της διείσδυσης.

5. Οι γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες, αν ένας άνδρας βγει και μετά εκσπερματώσει

Η «pull-out» μέθοδος, είναι η χειρότερη δυνατή μορφή ελέγχου των εγκυμοσύνης. Οι άνδρες δεν γνωρίζουν πάντα πότε το υγρό εκσπερμάτισης αρχίζει να διαρρέει, ακόμη και πριν από έναν αισθητό οργασμό, ο οποίος περιλαμβάνει σπέρμα, όταν απελευθερώνεται και είναι αρκετός για να αφήσει μια γυναίκα έγκυο. Στην πραγματικότητα, 1 στα 5 ζευγάρια που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, κατά τη διάρκεια ενός έτους θα καταλήξουν με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

6. Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα μεταδίδονται και από κάθισμα τουαλέτας 

Ενώ οι δημόσιες τουαλέτες είναι φορείς μικροβίων, οι περισσότεροι οργανισμοί μπορούν να επιβιώσουν μόνο για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, για να κολλήσεις ένα τέτοιο νόσημα σε μια τουαλέτα, τα μικρόβια θα πρέπει να έρθουν σε άμεση με την ουρήθρα ή να κολλήσουν μέσα από μια ανοιχτή πληγή, η οποία είναι δυνατή, αλλά πολύ σπάνια.

7. Η πρόωρη εκσπερμάτωση αφορά περισσότερο τους πιο νέους άνδρες

Σε μερικούς άνδρες η πρόωρη εκσπερμάτωση αρχίζει κατά την έναρξη της σεξουαλικής ωριμότητας, αλλά για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών είναι ένα ζήτημα που μπορούν να συναντήσουν και αργότερα στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα, η πρόωρη εκσπερμάτιση επηρεάζει το 30% των ανδρών σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Παρά το γεγονός ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες όλων των ηλικιών, μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί από έναν εξειδικευμένο γιατρό. Συχνά, η πρόωρη εκσπερμάτιση στους άνδρες που είναι στα 30 τους ή μεγαλύτεροι είναι σύμπτωμα δυσλειτουργίας ή κόπωσης, κακής καρδιαγγειακής κατάστασης, κατάθλιψης ή άγχους.

8. Ορισμένα φαγητά είναι αφροδισιακά 

Η θεά Αφροδίτη υποστήριζε πως υπάρχουν αφροδισιακά φαγητά όπως τα στρείδια, η μαύρη σοκολάτα, οι φράουλες αλλά δεν υπάρχουν πραγματικά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την εγκυρότητα των αφροδισιακών. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα ότι συγκεκριμένα τρόφιμα προκαλούν διέγερση.

Σχετικά άρθρα