Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τα επιδόματα της ντροπής στον ΟΚΑΝΑ – Αύξαναν τους μισθούς τους έως 182%
Τα επιδόματα της ντροπής στον ΟΚΑΝΑ – Αύξαναν τους μισθούς τους έως 182%   thumbnail

Τα επιδόματα της ντροπής στον ΟΚΑΝΑ – Αύξαναν τους μισθούς τους έως 182%

Από τα πορίσματα του Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέοναρδρου Ρακιντζή για τον ΟΚΑΝΑ προκύπτει πως επιτήδειοι που εργάζονταν στον Οργανισμό είχαν στήσει τη δική τους "βιομηχανία επιδομάτων" βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον ΟΚΑΝΑ στα ελλείμματα του, τα οποία έφτασαν τα 8,4 εκατ. ευρώ.


Οπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ ενδεικτικό είναι πως την περίοδο 2003-2010 οι μισθοί εκτοξεύτηκαν κατά 60% έως και 182% με τους επιτήδειους να μεταφέρουν χρήματα από θεραπευτικά προγράμματα στη μισθοδοσία. Παράλληλα καταβάλλονταν υπέρογκα επιδόματα και καρκινοβατούσε η προσαρμογή στο ενιαίο μισθολόγιο. Χαρακτηριστικό είναι πως το μισθολογικό κόστος στα τέλη του 2012 ξεπερνούσε το 60% των εσόδων.


Πως είχε στηθεί το πάρτι με τα επιδόματα στον ΟΚΑΝΑ


Προκλητικές είναι οι αυξήσεις στα ειδικά επιδόματα που είχαν εφαρμόσει και έπαιρναν οι επιτήδειοι στον ΟΚΑΝΑ την περίοδο 1998-2011, Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρει το ΕΘΝΟΣ.  • Γάμου
    Από 35 στα 700 ευρώ

  • Οθόνης
    Από 97 στα 204

  • Νοσοκομειακό
    Από 58 στα 353 ευρώ


Τι έδειξαν τα πορίσματα του Ρακιντζή


Σύμφωνα με τέσσερα πορίσματα ελέγχων που είχε διατάξει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής η μαύρη τρύπα που διαπιστώνεται στα οικονομικά του Οργανισμού οφείλεται στο γεγονός ότι από το 2010 έως και τα τέλη του 2012 το μισθολογικό κόστος του ΟΚΑΝΑ παρέμενε υψηλό (ξεπερνούσε το 60% των εσόδων), αφού δεν είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ενιαίου μισθολογίου, ενώ παράλληλα μειωνόταν η επιχορήγηση του κράτους έως και 40% προς τον Οργανισμό.


Ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα τέσσερα πορίσματα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που αποκάλυπταν τις δυσλειτουργίες στον ΟΚΑΝΑ, την οικονομική ζημιά, αλλά και όσα έργα και προγράμματα δεν είχαν προωθηθεί δεν τις έλαβε κανείς υπόψη του.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X