Αρχική / 47 εκατομμύρια σε ενάμιση χρόνο!
47 εκατομμύρια σε ενάμιση χρόνο!  thumbnail

47 εκατομμύρια σε ενάμιση χρόνο!

Είναι εξωφρενικό το ποσό που θα επενδύσει συνολικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ σε χρονικό διάστημα ενάμιση έτους. Από την ημέρα δηλαδή που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μέχρι και σήμερα, τα χρήματα που έχουν εισρεύσει στα ταμεία της εταιρίας ξεπερνούν κάθε προσδοκία.


Για να ακριβολογούμε, τα χρήματα της τρέχουσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ θα πρέπει να καλυφθούν σε δύο μήνες από τώρα. Ουσιαστικά στην νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προκηρύχθηκε, ο Σαββίδης θα βάλει κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρω. Είχαν προηγηθεί 10 εκατομμύρια με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών τον Αύγουστο του 2012, επιπλέον 2 εκατομμύρια που είχαν δοθεί στην διοίκηση Βρύζα ως μορφή δανείου, πριν ο Σαββίδης αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ και άλλα 15 ζεστά εκατομμύρια ευρώ για την προηγούμενη αύξηση. Στο σύνολο ; 47 ζεστά, εκατομμύρια. Σε μία ΠΑΕ που ταλαιπωρούνταν από τα οικονομικά της προβλήματα επί σειρά ετών, που το μοναδικό της στήριγμα ήταν η συνεισφορά του κόσμου της και που η κακοδιαχείριση τα προηγούμενα χρόνια δεν της επέτρεψε να κάνει τα βήματα προόδου που ήθελε. Εδώ και ενάμιση χρόνο λοιπόν, σε οικονομικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ έχει. απογειωθεί.


Τα χρήματα είναι «τρελά» για την Ελλάδα της κρίσης. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει σε κανέναν, έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ ανταγωνιστικό που όμως χρειάζεται βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς για να «χτυπήσει» την πρώτη θέση. Οικονομικά «σκίζει» ο ΠΑΟΚ, αλλού πρέπει να δοθεί βαρύτητα για να υπάρξει βελτίωση. Τα νούμερα φανερώνουν την οικονομική άνθηση του ΠΑΟΚ. Περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ είναι αυτή την στιγμή σε ταμείο όψεως σε τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο ΠΑΟΚ, το ποσό των 99.427 ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ και πάει λέγοντας. Με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που βάζει ο Σαββίδης για την τρέχουσα αύξηση καλύπτει πλήρως και το θέμα των χρεών της ΠΑΕ στο δημόσιο. Μόλις δηλαδή εγκριθεί η διάταξη από την πολιτεία και την τρόικα που θα δώσει το δικαίωμα σε ανώνυμες εταιρίες να αποπληρώσουν εξ ολοκλήρου τα χρέη τους, ο ΠΑΟΚ θα «καθαρίσει». Και είναι καθαρά θέμα της Πολιτείας, πότε θα προχωρήσει η υπόθεση. Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έχει ζεστό χρήμα και το «ρίχνει» για να εξυγιανθεί πλήρως.


Αυτά είναι τα θετικά. Γιατί υπάρχουν και αρνητικά. Θέματα που πρέπει σταδιακά να λυθούν. Με πολύ μεγάλη υπομονή και επιμονή. Ο ΠΑΟΚ υστερεί σε αρκετούς τομείς στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει το πρωτάθλημα. Σκοπός είναι να δυναμώσει αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Όταν το καταφέρει, θα μπορέσει να φθάσει στο επίπεδο που όλοι θέλουν.


Όσο για την γκρίνια που απορρέει από το -10 από τον πρωτοπόρο. Είναι απολύτως λογική. Με όλες τις δικαιολογίες που υπάρχουν και έχουμε αναλύσει. Το πιο αισιόδοξο στοιχείο (γιατί δεν μας αρέσει να ήμαστε μίζεροι) είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρότατος οικονομικά, υγιής και αυτάρκης. Και έχει στόχους υψηλούς στο μέλλον. Άλλοι, προφανώς οι περισσότεροι αναζητούν την επιβίωσή τους στον «μαγικό» κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει τα «υπαρξιακά» του. Αυτό τουλάχιστον είναι αντιληπτό σε όλους.


pamesports.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X