Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι παγίδες στην έκπτωση φόρου- τι θα κάνουμε με τις αποδείξεις
Οι παγίδες στην έκπτωση φόρου- τι θα κάνουμε με τις αποδείξεις thumbnail

Οι παγίδες στην έκπτωση φόρου- τι θα κάνουμε με τις αποδείξεις

Για ακόμη μια χρονιά μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να συγκεντρώσουν αποδείξεις προκειμένου να μην χάσουν την έκπτωση φόρου και να μην πληρώσουν φοροπέναλτι.


Ωστόσο, για να μπορέσουν να καρπωθούν την έκπτωση φόρου που φθάνει και τα 1.950 ευρώ πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις λήψης υπηρεσιών και αγοράς αγαθών αξίας τουλάχιστον ίσης με το 10% του εισοδήματός τους.


Ανώτατο ποσό αποδείξεων ορίστηκε στις 10.500 ευρώ που σημαίνει ότι ο φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 2.000 ευρώ, ενώ ένας φορολογούμενος με εισόδημα 120.000 ή περισσότερη θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας επίσης 10.500 ευρώ.


Αντίστοιχα, φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 3.000 ευρώ. Στην περίπτωση που συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 1.500 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο ύψους 330 ευρώ (22% της αξίας αποδείξεων που λείπουν από τον φορολογούμενο).


Για την αξία των αποδείξεων που λείπουν από κάθε μισθωτό ή συνταξιούχο θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος ίσος με το 22% της αξίας αυτής.


Στις αποδείξεις που οφείλουν να συγκεντρώσουν σήμερα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι περιλαμβάνονται όλες οι καταναλωτικές δαπάνες καθώς και τα δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών. Ωστόσο, για το 2014 θα υπάρξει υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τις αποδεκτές αποδείξεις.


Εκτός αποδείξεων, πάντως, παραμένουν οι δαπάνες για ασφάλιστρα παρά το γεγονός ότι δεν οδηγούν σε απευθείας μείωση φόρου, ενώ δεν περιλαμβάνονται και οι ιατρικές δαπάνες, καταβαλλόμενη διατροφή από διαζευγμένους, οι δωρεές και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.


Επίσης, δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις για διόδια και καύσιμα θέρμανσης (πετρέλαιο, αέριο), αλλά και για δαπάνες ρεύματος, τηλεφωνίας, εισιτηρίων μεταφορών προσώπων.


 Πηγή: madata.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X