Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι παγίδες και ευκαιρίες για τα κόκκινα δάνεια
Οι παγίδες και ευκαιρίες για τα κόκκινα δάνεια  thumbnail

Οι παγίδες και ευκαιρίες για τα κόκκινα δάνεια


Με τέσσερα κριτήρια, τα οποία -βάσει του νόμου- πρέπει να πληρούνται όλα, ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2014 η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, με τη διαφορά ότι όσοι πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις θα προστατευθούν τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. Για το 2015, το καθεστώς θα αλλάξει και πάλι, με την κυβέρνηση να υπόσχεται ότι, σε συνεργασία με τις τράπεζες, θα νομοθετήσει ένα νέο πλαίσιο, μόνιμου χαρακτήρα, το οποίο θα στηρίζεται στο ιρλανδικό μοντέλο, εισάγοντας στην καθημερινότητα των δανειοληπτών τους όρους του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης». 

Η Realnews απευθύνθηκε σε στελέχη τραπεζών, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως τι κρύβεται πίσω από τα άρθρα του νόμου, και να φωτίσει τις άγνωστες -μέχρι ο δανειολήπτης να βρεθεί στο γραφείο του αρμόδιου υπαλλήλου της τράπεζας- πτυχές των αλλαγών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑΠηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X