Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Εφορία μας παίρνει 1,5 δισ. σε μία εβδομάδα
Η Εφορία μας παίρνει 1,5 δισ. σε μία εβδομάδα  thumbnail

Η Εφορία μας παίρνει 1,5 δισ. σε μία εβδομάδα

Η Εφορία θα "τραβήξει" από την αγορά το δώρο των Χριστουγέννων καθώς μέσα στις πέντε εργάσιμες ημέρες που απομένουν έως την εκπνοή του έτους το οικονομικό επιτελείο αναμένει εισπράξεις 1,5 δισ. ευρώ.

Τα φορο – έσοδα θα προκύψουν από την πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος, των φόρων στην ακίνητη περιουσία αλλά και των τελών κυκλοφορίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων θα προέλθει από τα τέλη κυκλοφορίας καθώς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών εμφανίζονται… απρόθυμοι να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων μόνοι 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ και μοτοσυκλετών (σε σύνολο 5,5 με 5,7 εκατ.) έχουν τυπώσει το εκκαθαριστικό τους και το έχουν αποπληρώσει σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.

Προκύπτει δηλαδή ότι πάνω από 3,5 εκατομμύρια υπόχρεοι δεν έχουν περάσει από τα γκισέ για να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014

Όπως συνηθίζεται την τελευταία εβδομάδα κάθε χρόνου θα σχηματιστούν ατελείωτες ουρές στις τράπεζες και το πιο πιθανό είναι την τελευταία στιγμή το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια άτυπη παράταση πιθανότατα 10 το πολύ ημερών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ με πρόστιμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος . Το πρόβλημα με τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα φαίνεται και από το γεγονός ότι ξεπερνούν τις 70.000 τα αυτοκίνητα που τέθηκαν σε ακινησία το 2013, με τους ιδιοκτήτες τους να παραδίδουν τις πινακίδες στις ΔΟΥ.

Μέσα στην εβδομάδα… τρέχουν κι άλλες υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους.

Θα πρέπει να αποπληρωθεί η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και οι “μαζεμένες” δόσεις για τους φόρους ακινήτων (ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013). Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι τα συνολικά έσοδα από τους φόρους αυτούς μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου θα φθάσουν τα 1,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή προσβλέπουν σε εισπράξεις 300 εκατ. ευρώ κάθε εργάσιμη ημέρα έως την εκπνοή του 2013. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να αποπληρωθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X